Blogg

DSC03937_web Korsika Evy Bjerke 2013 P1050034 (2)_web chemin faisant 134_web 1238078_10151926699694224_225864039_n[2]_webIngrid og Liv på benkSONY DSC

På disse sidene vil vi legge inn litt småstoff, artikler eller lignende fra våre egne og deres turopplevelser i Frankrike. Send oss gjerne tekster som vi kan benytte, vi er interessert i reisebeskrivelser eller stemningsrapporter, prosa såvel som poesi!

MINNER FRA VÅR FANTASTISKE BARNETUR I PROVENCE

MEDALJENS FORSIDE…

TransProvence er tildelt «Médaille de tourisme». Les mer her.

FLOTT OMTALE I AVISA

Stas med skriverier i avisa, spesielt når det er så mye positivt! Les her hva ålesunderne skriver om TransProvence i lokalavisa «Nytt i Uka» i februar 2019.

MINNER FRA MERCANTOUR-ALPENE

Minner for livet fra denne fantastiske fotturen. Se alle de flotte bildene her!

MINNER FRA BORDEAUX

Vi har mange flotter bilder fra vår tur til Bordeaux i sommer. Fotograf: Yvette Rudlang. Bla deg gjennom galleriet her!

HAIKUDIKT FRA SYKKELTUREN I BRETAGNE

Fot på pedalen                           Vakre St. Malo                                          
I kontrastenes rike                    Romantisk og Sutalaus

Bretagne i blodet                       Strandpromenade

Kanalsluseferd                           Forrevne klipper
Intens landsbygdterapi            Flo, fjære, salte vinder
Modne kirsebær                         Friske krystallbad

Av Liv Mansour (bildet)

 

TRANSPROVENCE 20 ÅR

Klikk på bildet under for å lese sykkelpionerenes hyllest av seg selv!

 

MINNER FRA VINTUREN I BORDEAUX

Hei, det har gått litt tid nå siden forrige vinklubb, hvor vi mimret over Bordeaux-reisen. Nok en gang var det bare positive uttrykk fra deltakerne…. Jeg bestemte meg for å gjenskape den orienteringen vi fikk da vi ankom Domaine de Chevalier på den første vinsmakingen. Innlegget er sendt oss fra Wine Club de Norvége
Les mer her!

 

 PÅ (EL)-SYKKELTUR I PROVENCE

Hele tiden mens vi syklet hadde vi hatt den takkete blondekanten av en fjellkjede i synsranden: de spektakulære Dentellene, «les Dentelles de Montmirail», så forbløffende og kunstferdig forrevne og gjennomhullet og inspirasjon for selveste Dantes Inferno, i et ellers så grønt og vennlig landskap i hjertet av Provence. Les mer her.

PÅ LETING ETTER DET GODE LIV I PROVENCE

Etter noen turer til den travle Rivieraen (det vi trodde var Provence), var vi begynt å lure på om vår hemmelige drøm om det gode liv i Provence bare var et produkt av vår egen fantasi: Vår drøm om eldgamle landsbyer med kirketårn, hemmelighetsfulle atrier med mosegrodde fontener, små utecaféer på landsbytorget, blomsterfylte smijernsverandaer på okerfargede stenvegger,  olivenlunder og søvnige småveier, var alt dette bare nostalgiske fantasier, eller enda verre, dyktige reklamefolks manipulering med vår virkelighetsforståelse? Les mer her.

DEN FRANSKE LANDSBYGDA – EN STEMNINGSRAPPORT PÅ TO HJUL

Vi våkner gradvis til lyden av fuglesang og den pirrende duften av lavendel blandet med fransk morgenkaffe som strømmer inn gjennom det åpne vinduet med kitthvite trådgardiner. Lyden av klirrende kopper og dempede stemmer blander seg inn i vår morgendøs, og vi forstår at det er tid for dagens første nytelse: fransk frokost i hagen. Les mer om Nyfrelst sykkelturist.

FRANKRIKE – SYKLISTENES MEKKA

Les hele Gullen Øyeshaug sitt intervju med TransProvence her.