Bør jeg velge el-sykkel?

Vi kan stort sett skaffe el-sykkel på våre turer. Det er mange som lar seg friste av denne muligheten, og det kan være et godt tilbud hvis man har spesielle hensyn å ta. Men før du bestemmer deg for el-sykkel, så husk at alle våre turer (kanskje bortsett fra Beaujolais- og Baskerland-turene, som går i nokså kupert terreng) er lagt opp for at alle i alminnelig god form skal kunne gjennomføre og ha glede av turen med en vanlig tursykkel med 21 – 27 gir (hybrid).
Hvis du allikevel ønsker å bestille el-sykkel, ber vi deg bemerke følgende:

1) El-sykkelen går på batteri. Ved overbelastning av batteriet kan man gå tom for strøm underveis. Det er veldig tungt å trå en el-sykkel manuelt. For å spare strøm må man velge «lavgir» unntatt i oppoverbakker.

2) Dersom det skjer noe med el-sykkelen underveis på en etappe, kan vi ikke love å få byttet den før neste dag.

3) Du bør ikke bestille el-sykkel hvis du ikke har kjennskap til bruken av den og er vant til å bruke en slik sykkel.

4) Det koster ekstra å leie el-sykkel, og det kan bli avkrevd et høyere depositum.

5) Leiesykler kan ikke forsikres. Dette innebærer at hvis det skulle oppstå skade på sykkelen underveis, kan kunden bli stilt helt eller delvis til økonomisk ansvar. En el-sykkel koster ca. kr 30 000,- i innkjøp.

6) Bestilling av el-sykkel skal gjøres sammen med turbestillingen. Dersom man ønsker å etterbestille en eller flere el-sykler, tilkommer et gebyr på kr 300,- pr ekspedisjon.