La Rochelle- lyset og øyene

Etter vel tre timers behagelig reise med TGV-toget sørvestover fra Paris ankommer du Atlanterhavskystens perle, La Rochelle, som ligger i Pertuis-bukten og omkranses av øyene Ré, Aix og Oléron.

Byen ble grunnlagt allerede på 900-tallet og utviklet seg raskt til en viktig havneby. La Rochelle er nok mest kjent for det spesielle lyset, den gamle havnen med de to tårnene (Le Vieux Port) og ikke minst for det pulserende og summende sommerlivet i det hyggelige gågateområdet. Byen er base for opplevelsesuken med lettsyklede turer, minibåtcruise og fotturer i skjønn forening. Det blir øyer og innland, klippekyst og lange strender, og hver dag kommer du tilbake til det samme hotellet i La Rochelle.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst La Rochelle, innsjekking på velvalgt 3-stjerners hotell beliggende i en stille gate i byens hjerte i gangavstand til den gamle havnen. Dette blir turens faste base. Middag for egen regning. Utlevering av sykler og materiell på hotellet.

Dag 2
Du sykler kyststrekningen sørover fra La Rochelle i åpent landskap med sand- og rullesteinstrender. Ta deg en lang spise- og badepause i Chatelaillon! Her er 5 km flott sandstrand å ta av. Er været bra, og du har lyst å bli værende på stranden en stund, foreslår vi å ta samme veien nordover igjen. Eventuelt sykler du en noe lengre rundtur inn i landet. Ca. 41 km

Dag 3
Båtcruise og strandhogg på Aix, øya på bare 129 ha beliggende like sør for La Rochelle. L’ile d’Aix er kjent for sin tilknytning til Napoléon (se museet), sitt spesielt milde klima, sine små klippestrender og middelhavslignende vegetasjon med eikeskoger og tamarindtrær. Etter et 1 time og 15 min. behagelig cruise med bl.a. utsikt til Fort Boyard, ankommer du den lille øya. Ta med deg lunsjmat fra La Rochelle eller spis på en av øyas hyggelige restauranter med sjømat på menyen. Deretter rekker du å se praktisk talt hele øya på en 3 timers fottur, før båten går tilbake til byen.

Dag 4
Nyt fridagen i La Rochelle. Ta deg en rusletur i det  hyggelige gågatemiljøet i gamlebyen eller i havneområdet, se Saint-Nicolas-tårnene, arkitekturskattene, besøk det maritime museet “Neptuna”, akvariet m.m. Eller vil du unne deg en dag med sjøvannsterapi?

Dag 5
Dagens rundtur går i Charente Maritime nord for La Rochelle. Du sykler ut av byen gjennom velstelte parker og boligområder. Ute på landet passerer du flere koselige landsbyer, og i Esnandes i regional-parken Marais Poitevin kan du besøke “Maison de la Myticulture” (med blåskjellavl). Retur til La Rochelle på sykkelveier langs kysten med klipper, fiskehytter på påler og østersoppdrett. 40  km

Dag 6
Rundtur på l’Ile de Re. Ré-øya med fiskelandsbyer og hvite sykkelveier er forbundet med fastlandet med en 3 km lang bro. Øya er 30 km lang og fra 50 m til 5 km bred. Terrenget er flatt og lettsyklet, og naturligvis er badetøy obligatorisk, her er mange nydelige strender. Første etappe går med buss fra sentrum til Saint Martin de Ré (bussbilletten kjøper du selv, ca. 5€), hvor du henter din reserverte sykkel. Turen går på sykkelveier rundt øya. Du kan stoppe og handle salt ved et av saltutvinningsanleggene og besøke det vakre fyrmuseet “Phare de Baleines”. Hele øya er fredet naturområde. Retur med buss til La Rochelle. Antall km etter eget ønske.

Dag 7
Etter frokost må du nyte resten av tiden i La Rochelle før hjemreise, eller frister en forlengelse av oppholdet?

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

7 DAGER / 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag
1.4. – 31.10.

PRISER 2024
6 netter på 3-stjerners hotell
Kr 12.390,- pr person i dobbeltrom
Kr 4.940,- i enkeltromstillegg

Kr 1.020,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7
3 middager

NIVÅ
Lettsyklet. Rik på varierte opplevelser.


Print side