Cevennene- på silkeveien

Denne turen går i det vakre landskapet nord for Avignon og øst i Cevennene i Ardèchedistriktet. Det er en behagelig og middels lettgått fottur med sin frodige natur, sine lyse kalkstensklipper, kastanjelunder og morbærtrær. Livlige elver, bekker og stryk frister til avkjølende bad.

Åpent slettelandskap veksler med myke og stille skogkledte stier, imponerende fjell og dype raviner. Her, på landsbygda i Ardèche, ble det i sin tid produsert kastanjer og silke i stor stil. Nå er produksjonen for en stor del innstilt, men gamle og stemningsfulle kastanje- og morbærskoger vitner om fordums virksomhet, og man kan ennå besøke silkespinnerier som i dag er muséer. På gamle seterveier og stier tar en erfaren diplomert fjellfører oss med på denne ukelange fotturen (syv dager til fots). I dette naturskjønne og tilsynelatende menneskefrie området, kommer vi likevel rett som det er gjennom små landsbyer/boplasser som fremdeles er bebodd. I dag er de fleste innbyggerne saue/geitebønder, og vi kan meske oss med ulike får- og geitoster. Lunsjen inntas i det fri, og gjøres i stand av fjellføreren. Her er mange bademuligheter, og så sant det er anledning, tar vi en kald avriving i forbindelse med picnicen. Vi innkvarteres i turisthytter eller tilsvarende med sjarme og god standard. (Flersengsrom). Deilige måltider tilberedes av våre franske kolleger (de har ansatt egen kokk!) Turen starter og slutter i lavlandet i det lille stedet Gua ved byen Aubenas, men tar oss i løpet av uken med helt opp til 1650 meter og en praktfull utsikt.

PROGRAM

Dag 1
Gjennom den vakre Beaumedalen tar vi oss frem til det lille tettstedet Beaumont, der vi overnatter den første natten. Bademuligheter. 2 timers marsj, ca 200 m stigning.

Dag 2
Turen går gjennom Pourcharesse, Dompnac og St. Melany, små bortgjemte landsbyer langs elva la Drobie. Vel fremme i St. Melany skal vi overnatte i en koselig turisthytte. Bademuligheter. 6 timer og 15 min. marsj, ca  600 m opp og ned.

Dag 3
I dag går turen opp til fjellplatået Prataubérat. I løpet av kort tid forandres landskapet dramatisk, fra frodig gran og furskog med bringebær og bjørnebær, til åpent fjellandskap. Overnatting i Loubaresse, den minste landsbyen i Ardeche. 850 m stigning, 200 m . ned.  6 timers marsj.

Dag 4
Landsbyen Borne med sitt slott vokter inngangen til de mystiske fjellravinene hvor man kun kan komme til fots. Når man kommer opp er det en fantastisk utsikt, fra Auvergne til Cevennene. 680 m stigning, 520 m. ned. 6 timer og 15 min. marsj.

Dag 5
Etappen domineres av fjelltoppen Tanargue i Tarannis-fjellene. Vi går de gamle seterstiene og finner sletter med grønt gress innimellom fjell og stein. Her og der en liten landsby, og Laboule, hvor vi overnatter, er den definitivt vakreste. 150 m stigning, 8 50 m. ned. 6 timers marsj.

Dag 6
Gjennom Valgorgedalen følger vi elven som har formet landskapet. Vi passerer små landsbyer og kulturlandskap med beitemarker. I Rocles skal vi overnatte. 280 m. stigning og 240 m. ned, 5 timer og 15 min. marsj.

Dag 7
Vakre og skulpturelle fjellformasjoner står som voktere  over Piemont og Beaumedalen, som vi får nyte en siste gang på denne turen der vi passerer langs fjellkammen St. Peyre .  300 m. stigning og 640 m. ned. 5 timers marsj. Fremme i  Gua ca kl 16. Der får dere skyss tilbake til Aubenas.

Avgangsdatoer
21.4. – 27.4. / 28.4. –  4.5. / 5.5. – 11.5. /26.5. – 1.6./ 2.6. – 8.6./ 23.6. – 29.6.  /30.6. – 6.7. / 7.7. – 13.7. / 14.7. – 20.7. / 21.7. – 27.7. / 28.7. – 3.8. / 4.8. – 10.8. / 11.8. – 17.8. / 18.8. – 24.8. / 25.8. – 31.8. / 1.9. – 7.9. / 8.9. – 14.9.  Fjellførerne snakker endel engelsk.

 

Se flere fotturer

7 DAGER/ 6 NETTER

PRIS
Kr 7.400,- pr person, inkludert transport tur-retur Aubenas/Gua.

LOSJI
”Gîtes”, (turisthytter), alle vakkert beliggende i fjellet/åsene.  Stort sett 2-6-mannsrom.  Meget koselige og nyrestaurerte hus /hytter med høy standard. Felles bad og toaletter (min. 1 sanitærrom pr. hytte).

MÅLTIDER
Full pensjon fra middag dag 1 til frokost dag 7.  Middagen er tilberedt av vår agent (egen kokk) og serveres av vår fjellfører.  Vin og kaffe er inkludert.

GUIDE
Fransk fjellfører fra området med godkjent fjellførerutdannelse. Snakker greit engelsk.

ASSISTANSE
Bagasjen og maten blir fraktet i bil til overnattingsstedene.

NIVÅ
Middels. 5-6 timers turer.  Gode stier, relativt lettgått, men bratte partier. Egner seg ikke med høydeskrekk. Høydevariasjon fra 200 moh til 1500 moh. Alminnelig god form kreves, tren gjerne litt i forveien.

GRUPPEN
Internasjonal gruppe, 5 – 12 deltakere.

KLIMA
Stort sett varmt og tørt, Middelhavsklima.  Regn kan forekomme. Kjølige netter og morgener.

OPPMØTE
Busstasjonen i Aubenas. Dere blir møtt her av vår agent fra Chemin Faisant, og kjørt til Gua som er utgangspunkt for turen.

UTSTYRSLISTE
Les reiseinformasjonen under for mer nyttig informasjon og full utstyrsliste.


Print side