Cevennene- på silkeveien

Denne turen går i det vakre landskapet nord for Avignon og øst for Cevennene i Ardèche-distriktet. Det er en variert og middels krevende fottur med sin frodige natur, sine lyse, stupbratte kalkstensklipper, kastanjelunder og morbærtrær. På veien kommer vi forbi landsbyer, klosterruiner og festningsslott fra tidlig middelalder. Fremdeles bor det folk i området, og det er saue- og geitedrift på fjellgårdene vi passerer. Livlige elver, bekker og stryk frister til avkjølende bad.

Åpent fjellandskap veksler med myke og stille skogkledte stier, imponerende fjell og dype raviner. Her, på landsbygda i Ardèche, ble det i sin tid produsert kastanjer og silke i stor stil. Disse tider er forbi, men gamle og stemningsfulle kastanje- og morbærskoger vitner om fordums virksomhet, og man kan ennå besøke silkespinnerier som i dag er muséer. På gamle seterveier og stier tar en erfaren diplomert fjellfører oss med på denne ukelange fotturen (6 netter – 7 dager til fots). I et naturskjønt og tilsynelatende menneskefritt område kommer vi likevel rett som det er gjennom små landsbyer som fremdeles er bebodd. I dag er de fleste innbyggerne saue- og geitebønder, og vi kan meske oss med ulike får- og geitoster. Lunsjen inntas i det fri og gjøres i stand av fjellføreren, alle hjelper til å bære maten. Her er mange bademuligheter, og så sant det er anledning, tar vi en kald avriving i forbindelse med pikniken. Vi innkvarteres i to turisthytter (tre netter i hver) med sjarm og god standard (2 – 4-mannsrom). Deilige måltider tilberedes av våre franske kolleger (vi har med egen kokk). Turen starter og slutter i lavlandet i det lille stedet Gua ved byen Aubenas, men tar oss i løpet av uken med helt opp til 1650 m.o.h. og praktfull panoramautsikt over Cevennene, Alpene og Provence-Alpene.

PROGRAM

Dag 1
Dere møter guiden i landsbyen Gua kl. 15.30. De som ønsker, kan bli hentet i Aubenas i minibuss kl. 14.30 og kjørt tilbake til Aubenas ved turslutt for kr 300,- pr person tur/retur. Fra Gua går turen gjennom den vakre Beaumedalen og tettstedet Beaumont, videre til le Fraysse og Sarrabache til les Eaux Marèches, hvor vi skal tilbringe de første 3 nettene. 2,5 timers marsj, ca 200 m stigning.

Dag 2
Turen går gjennom vakkert landskap med middelhavsvegetasjon, urter, blomster og eiketrær, og via små bortgjemte landsbyer som Joannas, Blaunac og Champussac. Nyt vakker utsikt underveis over de sydlige alper, sukkertoppen Mont Ventoux og den franske Riviera! Vi følger gamle muldyrstier og seterveier tilbake til les Eaux Marcèhes og vår overnattingshytte.  5 – 6 timers marsj, totalt ca  600 m stigning.

Dag 3
I dag går turen videre gjennom Beaumedalen med sine mange små elver og kulper med friskt fjellvann. Underveis blir det bademuligheter! På steinlagte stier kommer vi gjennom fantastiske eldgamle landsbyer som Laboule, Valos og Vallousset som ligger bortgjemt i fjellmassivet Tanargue. Etter ca. 6 timers gange kommer vi tilbake til Eaux Marèches og en siste overnatting der. Ca 700 m total stigning.

Dag 4
Vi overlater bagasjen til vårt vertskap og takker for oss i Eaux Marèches. I dag går ferden videre til nye trakter i Chambons. Det blir en relativt tøff tur med mye stigning i et praktfullt landskap. Vel oppe i fjellmassivet Tanargue kommer vi til Lourbaresse, den minste kommunen i Ardèche. På Pratarabiat-høyden tar vi en pust i bakken og nyter utsikten til de taggete Cevennene i horisonten i sydvest. Videre følger vi gamle muldyrstier gjennom Chambons furuskoger til vårt nye tilholdssted. Vi passerer ruinene av et  gammelt cistercienserkloster som har vært forlatt siden den franske revolusjonen. Den nyrestaurerte og komfortable hytta Hubac (beliggende på 1260 m.o.h.) skal huse oss de neste tre nettene. 6 timer og totalt ca. 1000 m stigning. Det er mulig å få skyss det siste stykket fram til hytta for dem som blir slitne underveis.

Dag 5
I dag er det den vakre og ville Bornedalen som skal utforskes like fram til landsbyen med samme navn, som er bygget rundt et gammelt middelalderslott, og praktfullt plassert mellom fjellklipper og bekkefar. Turen går videre til toppen med vannskillet mellom Middelhavet og Atlanterhavet. I dag skuer vi utover fjellene i Auvergne, fra Margeride til Aubrac-platået. Overnatting i Hubac som foregående natt.  Ca. 5 – 6 timers marsj og totalt 800 m stigning.

Dag 6
Turen i dag tar oss opp til Valadous-toppen, hvor det er et 360 graders praktfullt panorama: i klarvær ser man helt til Alpene og den snøkledte Mont Blanc i øst, de maritime alper i sør og de takkete Cevennene og Auvergne i vest. Vi går gjennom et landskap med skulpturelle fjellformasjoner med navn som Abrahams klippe og Poignet-tårnet. Foran oss har vi Ardèche-platået med vulkanfjellene Mont Gerbier og le Mezenc. Etter å ha fordøyd denne mektige naturopplevelsen er det deilig og avslappende å rusle nedover på Valadous gressletter tilbake til hytta. 5-6 timers marsj, totalt 600 m stigning.

Dag 7
Den siste turdagen tar oss til de berømte Tanargue-høyslettene, hvor opptil 1500 sauer slippes på beite hver vår. Herfra går turen bratt nedover på stier som er hugget i granitt og gneis, til Valgorge hvor turen vår slutter, ca. 5 timers gange. Her blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss tilbake til Gua, eller til stasjonen i Aubenas for dem som skal videre derfra. Beregnet ankomsttid til Aubenas er ca kl. 15.30.

Avgangsdatoer for 2020.
3.5. – 9.5., 28.6. – 4.7., 12.7. – 18.7., 19.7. – 25.7., 2.8. – 8.8., 16.8. – 22.8., 13.9. – 19.9.8.8. Fjellførerne snakker endel engelsk.

 

Se flere fotturer

7 DAGER/ 6 NETTER

PRIS
Kr 7 950,- pr person.
Transport mellom Aubenas og
Gua tur/retur i minibuss:
Kr 300,- pr person

LOSJI
2 ”Gîtes”, (turisthytter) vakkert beliggende i fjellet/åsene. 2-4-mannsrom. Meget koselige og nyrestaurerte hus/hytter med høy standard. Felles bad og toaletter (min. 1 sanitærrom pr. hytte).

MÅLTIDER
Full pensjon fra middag dag 1 til frokost dag 7. Middagen er tilberedt av vår egen kokk og serveres av vår fjellfører. 1/4 vin og kaffe er inkludert.

GUIDE
Fransk fjellfører fra området med godkjent fjellførerutdannelse. Snakker greit engelsk.

ASSISTANSE
Bagasjen, 1 kolli myk bag eller sekk, blir fraktet mellom overnattingsstedene.

NIVÅ
Middels. 5-7 timers turer. Gode stier, relativt lettgått, men bratte partier. Egner seg ikke med høydeskrekk. Høydevariasjon fra 200 m.o.h. til 1650 m.o.h. Alminnelig god form kreves, tren gjerne litt i forveien.

GRUPPEN
Internasjonal gruppe, 5 – 12 deltakere.

KLIMA
Stort sett varmt og tørt. Middelhavsklima. Regn kan forekomme. Kjølige netter og morgener.

OPPMØTE
Busstasjonen i Aubenas kl. 14.30. (Sncf-buss mellom Valence ev. Montélimar og Aubenas). Her møter Chemin Faisant og kjører fram til Gua for turstart.
De som kommer med bil, møter opp i Gua kl. 15.30.

UTSTYRSLISTE
Les reiseinformasjonen under for mer nyttig informasjon og full utstyrsliste.


Print side