Bordeaux – fra vide vinmarker til åpent hav

På denne sykkelturen i fylket Gironde like sørøst for Bordeaux overrisles du av stadig nye inntrykk. Vekslende terreng og variasjon i opplevelser og bosteder er stikkord for turen.

Hvert pedaltråkk fører deg over de verdenskjente vinmarkene i L’Entre-Deux-Mers-området, via naturparken Landes de Gascognes med skog, lyng, kanaler og sjøer og helt ut til Arcachon-bukten ved Atlanterhavet med østersoppdrett og lange strender. Og gled deg til all den gode maten! Her gasser man seg med and og gås, gåselever og posteier, og ved kysten nytes østers og alt av snadder fra havet – selvfølgelig med godt følge av lokalt hvitt, rødt eller rosé i glasset.

PROGRAM

Dag 1
Etter den inkluderte transferen fra Bordeaux (flyplassen eller jernbanestasjonen) ønskes gjestene velkommen på hotellet i Cadillac. Dere får utlevert sykler og materiell. Middag med lokalt preg. Overnatting.

Dag 2
I åpent, bølgende landskap med vinmarker på alle kanter legger man ut på dagens etappe i L’Entre-Deux-Mers-området. Her stifter man det første bekjentskapet med vinmarkene hvor de gode Premières Côtes de Bordeaux-vinene kommer fra. Ta en titt på slottet i Cadillac, nyt utsikten over Garonne-elven og stopp for vinsmaking på en vingård eller to (se etter skilt i veikanten). Dere ankommer middelalderbyen Saint-Macaire, tidligere et viktig handelssentrum, installerer dere på det hyggelige hotellet og tar en titt i byen, på restene av den romerske muren og smågatene bak kirken. Middag og overnatting. 35 km.

Dag 3
Etter å ha syklet over elven Garonne kommer man snart til vinmarkene hvor de søte sauternes-vinene med verdensry produseres. Her må det smakes! Turen går via landsbyer som Budos og Villandraut, hvor det kan passe med lunsj, før man kommer inn i naturparken Landes de Gascogne om ettermiddagen. Varm velkomst venter hos vertskapet på ”chambres d’hôtes” (gjestehus) i Origne. Lekre rom tildeles, og god middag serveres ved langbord i hovedhuset sammen med vertskapet – svært hyggelig! 50 km.

Dag 4
Start dagen med lunsjmat og badetøy i sykkelvesken. Denne korte transportetappen er i sin helhet viet naturparken Landes de Gascogne med luftig barskog og tepper av lysende røsslyng. I flatt og lettsyklet terreng legger man de rette strekningene raskt bak seg og kommer fram til innsjøen Hostens, hvor det kanskje passer med picnic og et bad? I Le Barp, dagens endelige mål, er restauranten på det lille ”auberget” (med svømmebasseng) kjent for sitt utmerkede kjøkken. Middag for egen regning. 30 km.

Dag 5
Etter noen kilometer tynnes skogen ut, dere forlater naturparken, og landskapet åpner seg etter hvert mot havet. Kanskje passer det med lunsj på den koselige restauranten ved elven i Mios, eller picnic på elvebredden? Dere møtes av lyset i den dype Arcachon-bukten og sykler inn i det ornitologiske reservatet helt ute ved Bassin d’Arcachon og fram mot denne velstelte og pene byen, hvor ingenting haster. Hotellet ligger bare et steinkast fra havet. Her er et godt utvalg av restauranter, middag for egen regning. 45 km (eller 54 km, om man velger den sørlige varianten for å se Europas største sanddyne, Dune du Pyla).

Dag 6
Ta båten (billetten er inkludert) over Arcachon-bukten til Cap Ferret for en fin sykkeltur på den andre siden av bukten. Nyt utsikten fra fyrtårnet og besøk den lille østerslandsbyen Herbe. Overnatting på samme hotell. Middag for egen regning. Antall km på sykkel etter eget ønske (20 til 50 km) – eller bruk dagen på stranden.

Dag 7
Dersom du valgte den sørlige strekningen ut til Atlanterhavet for å se Dune du Pyla dag 5, kan du benytte denne dagen til en tur på sykkel østover langs Arcachon-bukten og besøke de 7 østershavnene i Gujan Mestras og videre til fuglereservatet. Retur til Arcachon og overnatting på det samme hotellet. Middag for egen regning. Antall km etter eget ønske (25 – 60 km).

Dag 8
Frokost og hjemreise. Eller vil du forlenge oppholdet med et par dager i storslagne Bordeaux?

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER (A)
8 DAGER/ 7 NETTER (B)

AVGANGER
Hver dag 1.7.-31.8. Øvrige måneder (1.4.-31.10) avgang hver dag unntatt torsdag.
2 – 8 personer

PRISER
Alternativ A:
7 dager/ 6 netter
(hjemreise dag 7 etter frokost)
4 netter på 3-stjerners hotell
1 natt i ”chambre d’hôtes”
1 natt på ”auberge” (tilsv. 3 stj.)
Kr 10.750,- pr person i dobbeltrom
Kr 2.900,- i enkeltromstillegg

Kr 800,- i tillegg for el-sykkel (A)

Alternativ B:
8 dager/ 7 netter
(hjemreise dag 8 etter frokost)
5 netter på 3-stjerners hotell
1 natt i ”chambres d’hôtes”
1 natt på ”auberge” (tilsv. 3 stj.)
Kr 11.600,- pr person i dobbeltrom
Kr  3.450,- i enkeltromstillegg

Kr 950,- i tillegg for el-sykkel (B)

Ekstra natt i Bordeaux på
4-stjerners hotell:
Kr 800,- pr person i dobbeltrom (med frokost)

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7 (A) eller dag 8 (B)
Middag dag 1, 2 og 3 (A og B)

NIVÅ
Lettsyklet


Print side