Corbières- katarslott og middelhavsidyll

Vi må bare innrømme det. Vi er litt avstandsforelsket, og en flik av hjertet vårt ble igjen i landskapet Corbières; dette vakre og fredfylte innlandet med vidt utsyn og naturens brå krumspring, og landskap som engelsk vals med vinmarker og slake hellinger ut mot Middelhavet helt nede ved grensen mot Spania.

Festningsbyen Carcassonne beliggende i den sydfranske regionen Languedoc-Roussillon ble med sin godt bevarte middelalderbebyggelse satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder i 1997, og nettopp her starter vår historiske reise. Underveis lever vi oss inn i katarenes dramatiske historie, og vi forestiller oss hvordan de forskanset seg og forsvarte sin tro i sine borger på fjelltoppene. På vår ferd mot havet blir vi kjent med noen av de mest kjente, nemlig Quéribus og Peyrepertuse. Landskapet er aldri kjedelig; fjell, åser og sletter, bekker og elver er bundet sammen med et vakkert kulturlandskap. Naturen endrer gradvis preg og ”roer seg ned” med vinmarker, olivenlunder og frodig middelhavsvegetasjon mot reisens mål, vel verdt alle pedaltråkkene gjennom et nokså krevende landskap: middelhavsperlen Collioure.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Carcassonne (med tog fra Toulouse eller fra Béziers). Mottakelse og orientering på engelsk av vår sjarmerende stedlige representant. Ved sen ankomst er mottakelsen neste morgen. Middag på egen hånd. Overnatting på hotell.

Dag 2
Du forlater Carcassonne og sykler sørover til landsbyen Limoux, kjent for sin søtlige og lett musserende hvitvin ”Blanquette”. Her må det smakes! Dagens mål er landsbyen Couiza. Legg gjerne veien innom landsbyens slott før lekker middag på 4-stjerners slottshotell med svømmebasseng. Overnatting.  52 km

Dag 3
Denne etappen fra Pyrenéene gjennom det kuperte landskapet vest i Corbières fører deg gjennom vakker natur med vingårder i Hautes Corbières (bl.a. med toppen Pic de Bugarach), og du får videre stifte bekjentskap med borgen ”Citadelles du Vertige” og katarslottene Quéribus og Peyrepertuse. Du blir rikt belønnet med strålende utsikt etter innsatsen oppover de drøye stigningene, og luftige nedoverkjøringer venter deg. I den sjarmerende lille landsbyen Cucugnan bor du på et lite Logis-de-France-hotell. Middag på restaurant er inkludert. Ønsker du å besøke katarslottene, foreslår vi en ekstra natt i Cucugnan. 46 km

Dag 4
I dag legger du det mest kuperte landskapet i Corbières bak deg, og landskapet mykner og flater noe ut ned mot havet. Tidlig på dagen sykler du forbi Château de Padern oppe på klippetoppen og kommer etter hvert til landsbyen Tautavel, hvor du kan avlegge ”Centre Européen de la Préhistoire” et besøk. Det hyggelige overnattingsstedet (med svømmebasseng) ligger i utkanten av den lille byen Thuir. Middag på egen hånd i byen. 56 km.

Dag 5
Ta gjerne en ekstra tur bortom landsbyen Castelnou, som står på listen over Frankrikes aller vakreste (+ 11 km), før du legger ut på  dagens lettsyklede etappe. Du legger alle blånene i Corbières og Pyrenéene bak deg på veien ut mot havet. Kanskje frister det med en dukkert i Middelhavet før dagens mål, Collioure. Her bor du på et hyggelig hotell med bakhage og svømmebasseng midt i byen. Middag på egen hånd. 42 km.

Dag 6
Turen avsluttes etter frokost på hotellet. Eller frister en forlengelse av oppholdet i denne fløtekaramellen av en middelhavslandsby?

Se flere sykkelturer

6 DAGER/ 5 NETTER

AVGANG
Hver dag 1.4. – 1.11.

PRISER (unntatt juli og august)
Min. 2 pers.
1 natt på 2-stjerners hotell
3 netter på 3-stjerners hotell
1 natt på 4-stjerners hotell
Kr 11.750,- pr person i dobbeltrom
Kr 3.250,- i enkeltromstillegg

TILLEGG
Tillegg i juli og august
Kr 400,- pr person
Tillegg for GPS: Kr 350,-
(for 2 personer. Anbefales)
Tillegg for el-sykkel: Kr 1.000,-

EKSTRANATT I COLLIOURE
Kr 975,- pr. person i dobbeltrom med frokost

EKSTRANATT I CUCUGNAN
Kr 800,- pr. person i dobbeltrom med halvpensjon

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 6
Middag dag 2 og 3

NIVÅ
Middels +. Noen krevende partier de første dagene.

 

 


Print side