Alpillene- landsbysjarm og historisk sus

Sør for Avignon, midt på det flate slettelandet som går over i våtmarksområdet Camargue og danner siste del av Rhônens ferd gjennom Frankrike, ligger den lille fjellkjeden Alpillene. Med sine 3-400 taggete meter over havet danner fjelltoppene en overraskende og lett kjennelig blondekant mot den blå himmelen.

Dette sagnomsuste kalksteinsmassivet skjuler i seg urteduftende grønne daler med sypresser og olivenlunder, beitende sauer og små landsbyer i stein. Alpillene er beskrevet i litteraturen av diktere som Frédéric Mistral og Alphonse Daudet, og mange malere, deriblant Vincent van Gogh, har forsøkt å fange det visuelle i sine arbeider. På vår korte, men opplevelsesrike rundtur kan vi selv snuse inn duften av timian og lavendel, beundre de vakre, naturskapte skulpturelle formene og innta vår kaffe ved fontenen på torvet i en liten landsby, mens vi slapper av under den varme Provence-solen. Vi besøker steder underveis som Saint Rémy de Provence, Les Baux de Provence (avstikker), Fontvieille, Tarascon og ikke minst Arles, som skiller seg ut med sin synlige romerske fortid, blant annet de berømte arenaene.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Avignon. Mottakelse ved våre kolleger i sykkelutleiebutikken. Vi får utdelt sykler og materiell. Middag på egen hånd. Overnatting.

Dag 2
Formiddagen nytes i middelalderbyen Avignon før dagens korte og lettsyklede etappe til Saint Rémy de Provence. Overnatting Ca 25 km.

Dag 3
Vi sykler på små asfaltveier eller lettsyklede stier langs foten av fjellkjeden, med fjellene på den ene siden og det flate slettelandet på den andre. Litt etter litt tar vi oss inn i fjellmassivet og oppdager Alpillenes skjulte landskaper, sypress- og olivenlunder og små, sjarmerende landsbyer. På veien kan vi besøke en olivenoljemølle og prøvesmake olje. Overnatting i Arles. Ca. 43 km. Ca. 51 km hvis man vil se Les Baux de Provence.

Dag 4
Etter å ha sett oss rundt i Arles sykler vi nordover gjennom et område der munkene i gamle dager tørket torv. Vi kommer gjennom den lille byen Fontvieille, besunget av dikteren Alphonse Daudet for sine vakre møller. I det myke kalksteinsfjellet finnes det grotter som har vært bebodd fra tidlig steinalder (for nesten 50 000 år siden). I Tarascon kan vi besøke det legendariske slottet som sies å være et av de vakreste i Provence. Vi kan også gjøre et stopp ved tekstilfabrikken som produserer det kjente Provence-stoffet Souleillado. Overnatting i Graveson. Ca. 45 km.

Dag 5
Fra Graveson går turen videre over åsryggen “la Montagnette” (170 moh), og her kan vi blant annet stoppe ved klosteret Abbaye de Frigolet, som er kjent for sin likørproduksjon. I Barbentane kan man få med nok et slottsbesøk i det staselige slottet fra det 17. århundret. Fremme i Avignon leverer vi sykler og utstyr og får tilbake bagasjen vår. Ca. 23 km.

Det kan bestilles ekstraovernattinger i Avignon og/eller underveis på turen!

Se flere sykkelturer

5 DAGER/ 4 NETTER

AVGANGER
Avgang hver dag 1.4. – 25.10.
Ved ankomst lørdager må syklene hentes innen kl. 18.00.

PRISER
Alternativ A:
1 natt på 2-stjerners hotell
3 netter på 3-stjerners hotell
Kr 7.750,- pr. person i dobbeltrom
Kr 2.000,- i enkeltromstillegg

Alternativ B:
1 natt på 3-stjerners hotell
3 netter på 3-stjerners hotell «de charme»
Kr 8.300,- pr. person i dobbeltrom
Kr 2.150,- i enkeltromstillegg

Kr 800,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 5
Middag dag 2, 3 og 4

NIVÅ
Lettsyklet. Noe flatt, noe småkupert. Stort sett asfalt.

 


Print side