Alsace – vinveier, blomsterpryd og bindingsverk

Alsace har definitivt vært den flinkeste i klassen blant alle franske regioner når det gjelder utbygging av et eget sykkelveinett. Turen går i hovedsak på sykkelveier eller asfalterte småveier med minimal trafikk, det er velstelt og pent overalt og ruten er merket i terrenget.

I løpet av turen får du oppleve det sjarmerende og maleriske Alsace med prospektkortvakre landsbyer med bindingsverkshus og blomsterprydede balkongkasser, samt regionens mer ukjente landskap og skatter. Du kan beundre romansk, gotisk og barokk arkitektur, kunstskatter i museene, gamle bydeler med middelalderbebyggelse m.m. Og det blir rikelig anledning til vinsmaking – store deler av turen går nemlig langs den kjente vinruten. Som perler på en snor ligger vakre vinlandsbyer med navn som bærer bud om at dette distriktet opp igjennom historien har vært kasteball mellom tysk og fransk herredømme: Riquewihr, Obernai, Barr, Kaysersberg, Ribeauvillé m.fl. Turen starter og avsluttes i Strasbourg. I Colmar, Alsaces skytshelgen Ste Odiles fødeby, må du besøke Unterlinden-museet og den gamle bydelen. Bostedene med karakter og sjarm er valgt med omhu. Totalopplevelsen i Alsace blir som et musikkstykke med rene harmonier.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst hotellet i Strasbourg, setet for Europarådet og flere andre internasjonale organisasjoner. Rutebok og øvrig materiell vil bli utlevert av hotellpersonalet. Nyt gjerne ettermiddagen og kvelden i den sjarmerende bydelen la Petite France. Overnatting på sentralt beliggende hotell.

Dag 2
Sykler hentes om morgenen i vår samarbeidspartners lokaler ved jernbanestasjonen. Benytt gjerne morgenen til en rusletur på egen hånd i Strasbourg før dagens etappe langs kanalen, som forbinder Rhône-elven og Rhinen, inn i hjertet av Ried-distriktet med flere koselige landsbyer som Osthouse og Huttenheim. Overnatting i vakre Sélestat (eller i landsby tidligere på ruten*). 55 km.

Dag 3
Dagens tur går i flatt og lettsyklet landskap i Ried-distriktet preget av elvene Rhinen og L’Ille som viktige vannveier, mange bekker og luftige skoger. Etappen snor seg gjennom stedstypiske landsbyer til Colmar, hovedstaden for vin og kultur i Alsace. Herfra kommer skulptøren Bartholdi, skaperen av Statue of Liberty, og kjente renessansemalere som Martin Schoengauer og Mathias Grüneweld. Et besøk i den gamle bydelen og på Unterlinden-museet er et must! Overnatting. Ca. 49 km.

Dag 4
Bruk noe av formiddagen i kulturbyen Colmar før dagens ganske korte etappe, som går på sykkelfelt ved siden av hovedveien ut av byen. Du krysser Alsace-sletten fra øst til vest. Ved foten av Vosges-fjellene binder vinveien de vakre vinlandsbyene sammen som perler på en snor. Disse har alle med sine kvalitetsviner bidratt til å gi Alsace-vinene verdensry: Eguisheim, Turkheim, Kaysersberg og Riquewihr. Overnatting. 40 km.

Dag 5
Gled deg til dagens etappe, som fører deg gjennom hjertet av vindistriktet med typiske vinlandsbyer som Hunawihr, Ribeauvillé, Bergheim, Andlau med sitt kloster, Barr og Obernai. Overnatting. 50 km.

Dag 6
Fra Obernai sykler du via Rosheim med St Pierre et Paul-kirken, en juvel i romansk arkitektur. I Molsheim passer det kanskje med lunsj, før du begir deg ut på sykkelveien langs Bruche-kanalen tilbake til Strasbourg for turens siste overnatting på samme hotell som ved turens start. Sirkelen er sluttet, og du kan ta med deg hjem nok et vakkert postkort i ditt minne. 40 km.

Dag 7
Frokost på hotellet. Få med deg de siste turistattraksjonene i Strasbourg før hjemreise.

*På ruten benyttes hoteller i forskjellige landsbyer etter tilgjengelighet. Antall km pr. dag vil derfor kunne avvike fra angivelsen i teksten med noen km (ca. 234 km totalt).

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag unntatt søndager
30.3. – 5.10.

PRISER 2024
6 netter på 3-stjerners hoteller

fra 30.3 – 12.4
Kr 13.290,-/person i dobbeltrom
Kr 5.570,- i enkeltromstillegg

fra 13.4 – 31.5 og 28.9 – 5.10
Kr 13.790,-/person i dobbeltrom
Kr 5.570,- i enkeltromstillegg

fra 1.6 – 27.9
Kr 14.990,-/person i dobbeltrom
Kr 5.570,- i enkeltromstillegg

TILLEGG
Lokal skatt, ca. 1-5€/pers./dag, betales på hotellene
Tillegg for el-sykkel: kr 1.950,-
Ekstra natt i Strasbourg:
Kr 1.160,-/person i dobbeltrom (med frokost)

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7.

NIVÅ
Middels med lettsyklede partier. Mye flatt, noe kupert enkelte steder. Stort sett asfalt. Godt sykkelveinett.


Print side