Champagne- en sprudlende sykkeltur

Champagnekorkene skal sprette i løpet av den korte, men innholdsrike sykkelturen i Champagne, et sjarmerende stykke Frankrike øst for Paris, som har gitt navnet sitt til den edle og musserende eliksir.

Bare musserende hvitvin fra dette distriktet kan benytte betegnelsen ”champagne”. Basen for turen er champagnehovedstaden Epernay, hvor champagnehusene ligger på rad og rekke på Avenue de Champagne. Flere kilometer med underjordiske ganger og vinkjellere er gravd ut i krittfjellet og huser flere millioner champagneflasker. Selv om champagnen er i fokus, byr Epernay på severdigheter som Notre Dame-kirken, St Martin-portalen, Hôtel de Ville og for øvrig arkitektur fra 1800-tallet.

”Je bois des étoiles” (”jeg drikker stjerner”), sa Dom Perignon om champagnen. Dom Perignon, som har fått æren for tilblivelsen av denne eksklusive drikk, kom fra den nydelige vinlandsbyen Hautvillers, som kalles ”champagnens vugge” og som blir et naturlig stopp underveis på sykkelturen. Vide vinmarker, åkrer og elver i et bølgende, rolig landskap med vidt utsyn møter dere underveis. Dere kan besøke store champagnehus på rekke og rad i champagnehovedstaden Epernay eller lokale vinbønder ute på landet, alt mens dere prøvesmaker de edle dråper.

PROGRAM

Dag 1
Gjestene ankommer TGV-stasjonen (Champagne Ardenne) med lyntoget fra Paris eller direkte fra CDG-flyplassen – ca. 50 min. Transfer i drosje fra stasjonen direkte til bostedet i Epernay: det svært hyggelige ”chambre-d’hôtes” på Avenue de Champange (A) eller de sentralt beliggende 3 (B) og 4-stjerners (C) hotellene – vennlighet og gjestfrihet møter deg alle steder. Sykler og materiell (turbeskrivelser på engelsk, kart og vouchere) vil bli utlevert. Middag på egen hånd (A, B og C).

Dag 2
La Vallée de la Marne – ca. 35 km
Etter frokost legger dere ut på dagens etappe som går i dalsidene i Marne-dalen, hvor Marne-elven snor seg smaragdgrønn og blinkende i dalbunnen. Etter en drøy stigning kommer dere til landsbyen Hautvillers, som kalles ”Champagnens vugge”. Her kan dere nyte dagens første ”coupe de champagne” sammen med den vide utsikten. Kanskje vil dere ta en titt i kirken og på gravsteinen til Dom-Perignon? Turen fortsetter i vakkert og variert landskap via sjarmerende Cumières og Damery, før man krysser dalbunnen og kommer innom Boursault på veien tilbake til Epernay. Middag på en god restaurant i sentrum og overnatting samme sted.

Dag 3
La Côte des Blancs – ca. 30 km
Dagens rundtur starter etter frokost på hotellet og går ut i Côte des Blancs-vinmarkene sør for Epernay via landsbyer som Pierry, Chavot, Avize og Cramant. I dette området dyrkes kun Chardonnay-druer, som ifølge kjennere gir champagnen lett og delikat aroma med finesse og eleganse. Nyt den storslagne utsikten over vinmarkene ved parken med gigantflasken i Avize! Ikke et øyeblikk er dere i tvil om hvor dere er, både små og større champagneprodusenter konkurrerer om oppmerksomheten, og oppfinnsomheten er stor: fra pittoreske smijernsskilt til buksbom formet som champagneflasker. Middag på en annen restaurant i Epernay. Overnatting samme sted.

Dag 4
Frokost. Bruk dagen i Epernay fram til hjemreise. Kanskje har du smakt deg fram til din yndlingschampagne og vil innom en av mange champagnebutikker i byen?

Se flere sykkelturer

4 DAGER/ 3 NETTER

AVGANG
Hver dag fra 1.4. til 1.11.

PRISER
Alternativ A
3 netter på «chambre d’hôtes de charme»
Kr 7.250,- pr person i dobbeltrom
Kr 2.900,- i enkeltromstillegg

Kr 7.250,- (for min. 6 personer i «Gite»/egen leilighet)

Alternativ B
3 netter på 3-stjerners hotell
Kr 7.150,- pr person i dobbeltrom
Kr 1.650,- i enkeltromstillegg

Alternativ C
3 netter på 4-stjerners hotell
Kr 8.150 pr person
Kr 3.350,- i enkeltromstillegg

TILVALG
Tillegg for el-sykkel: Kr 600,-
Transfer tur/retur CDG Paris:
Kr 6.250,- for 2-8 pers

Arrangert vinsmaking:
Kr 250,- til kr 300,- pr pers
avhengig av antall personer

Prøvesmaking i champagnebar:
Kr 425,-/ pers for 6 typer
Min. 2 personer
Kr 300,-/ pers for 3 typer
Min. 6 personer

PRISEN INKLUDERER
Velkomst ved vår franske kollega
Gode tursykler, 21 gir, div. utstyr
Kart og rutebok på engelsk
GPS-instruksjoner i «Ride with GPS»-app
3 overnattinger med frokost
2 middager på restaurant
Henting på TGV-stasjonen Champagne-Ardennes dag 1
Teknisk assistanse ved behov

PRISEN INKLUDERER IKKE
Middag dag 1
Lunsjer
Drikkevarer til måltidene
Tilvalg (vinsmaking, besøk m.m.)
Øvrige private kostnader

 

 

 


Print side