Les Côtes du Ventoux- vinruten

På denne turen følger vi den vakre “route de vin”, vinruten, fra slettelandet ved Tavel og Châteauneuf du Pape til åssidene ved det mektige fjellet Mont Ventoux.

Her ligger vinmarkene som grønne tepper over landet, og midt i det grønne passerer vi mange sjarmerende landsbyer. Alle landsbyene har “sin” vin, og det blir rikelig anledning til å stifte bekjentskap med de mange gode Côtes du Rhône- og Côtes du Ventoux-vinene. Mest kjent blant disse er kanskje rødviner fra Châteauneuf du Pape, Gigondas og Vacqueyras. Her ligger vingårder og kooperativer tett i tett, så alle vil kunne finne sin egen favorittvin! Terrenget er perfekt å sykle i, området er vakkert og variert, vi innkvarteres i små familiehoteller, og alle som er glade i å sykle i Provence, kan gjøre plass til enda et uforglemmelig Provence-minne i sitt hjerte.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Avignon, innsjekking på hotellet. Henting av sykler og materiell.

Dag 2
Vi starter sykkelturen nordover langs Rhônen gjennom Gard, med vinområdene Tavel, Lirac (rosé- og hvitviner) og Châteauneuf du Pape, som produserer mange av de mest kjente Côtes du Rhône-viner. Fra Châteauneuf du Pape fortsetter vi nordover til Orange, som er kjent for sitt meget godt bevarte utendørs teater fra romertiden. Overnatting i Orange. Ca. 55 km.

Dag 3
Turen fortsetter østover i Hannibals elefanters fotspor. Vi følger småveier, der landsbyene ligger som øyer i vinåkrene, bl.a. den vakre Suze la Rousse med sitt flotte vinuniversitet. Vindruenes smak skifter med det skiftende landskapet og jordsmonnet. I horisonten skimter vi de taggete Dentelles de Montmirail, som visstnok skal ha inspirert Dante da han skrev sitt “Inferno”. Overnatting på hotell/vingård i Dentelles-regionen. Ca. 47 km.

Dag 4
Ta en sløyfe i området. Forbered deg på fysiske utfordringer i det flotte fjellmassivet Dentelles de Montmirail og besøk landsbyene Vacqueyras, Gigondas og Beaumes de Venice, der den krydrede muscatdruen brukes til fremstilling av en deilig søt dessert- eller aperitifvin. Overnatting på det samme hotellet. Ca. 36 km.

Dag 5
På stille småveier sykler vi i dag gjennom Dentellene, til byen Vaison la Romaine, (som navnet tilsier en by rik på romerske minnesmerker), og vestre fot av det mektige Mont Ventoux, Provences kjempe, som rager symmetriske 1910 meter til værs. Med fjellet i ryggen og vinmarkene for våre føtter dreier vi mot sørøst, der vi passerer idylliske middelalderlandsbyer med egenproduksjon av Mont Ventoux-viner, som allerede på 1700-tallet var kjent i Roma som de beste franske viner. Overnatting på hotell ved foten av Mont Ventoux. Ca. 50 km.

Dag 6
Hviledag. Også i dag foreslås en sløyfe for alle som vil se mer. Gjennom det tidligere fyrstedømmet “Comtat de Venaissin” kan man tilbakelegge atskillige kilometer på en dag og passere mange vakre landsbyer, deriblant Venasque, engang hovedsete i comtatet, nå en søvnig landsby på en klippetopp med fantastisk utsikt over vinmarkene og Mont Ventoux. Overnatting på samme hotell. Ca. 57 km.

Dag 7
Vi må vende nesen mot Avignon, men nyter den siste dagen gjennom dette slettelandskapet med lite trafikk, og tar oss tid til et stopp i en av de koselige landsbyene som vi kommer gjennom også i dag. Vi passerer byen Carpentras, som er kjent for sine bugnende markeder hver fredag morgen. Overnatting på samme hotell i Avignon. Ca. 65 km, flatt.

Dag 8
Frokost og hjemreise.

Se flere sykkelturer

8 DAGER/ 7 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 25.10.
Ved ankomst lørdager må syklene hentes innen kl. 18.00

PRISER
Alternativ A
7 netter på 3-stjerners hotell
Kr 11.350,- pr person i dobbeltrom
Kr 4.100,- i enkeltromstillegg

Alternativ B
2 netter på 4-stjerners hotell
5 netter på 3-stjerners hotell
Kr 12.450,- pr person i dobbeltrom
Kr 5.100,- i enkeltromstillegg

Kr 500,- i rabatt pr person i april og oktober

Alternativ A og B dyrere i juli:
Alt. A hele juli:
Kr 11.650,- pr person i dobbeltrom
Alt. B 1.7. – 19.7.:
Kr 15.750 pr person i dobbeltrom
Alt B: 20.7. – 31.7.:
Kr 12.550 pr person i dobbeltrom

Høyere priser i juli skyldes teaterfestivalen i Avignon

Kr 1.050,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 8
Middag f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 6

NIVÅ
Middels. Småkupert enkelte dager.

Se også langhelgprogrammet
«En rundtur i Bacchus rike»

 


Print side