Alsace- vinveien på sykkel

Ta navnet i munnen – Alsace – og vennlige assosiasjoner strømmer på: nydelige hvitviner med verdensry, solide måltider, pittoreske landsbyer med bindingsverkshus og bugnende blomsterkasser.

Gode sykkelveier snor seg gjennom vakkert og frodig landskap med åser og lier, vide vinmarker og kneisende slott på åskammen, via de nydeligste vinlandsbyer som ligger som perler på en snor langs ”vinveien”. Turen starter i Strasbourg, og dere kommer innom landsbyer som Molsheim, Obernai, Barr, Kaysersberg, Riquewihr, Colmar og flere til. Alsacere er vennlige og hjelpsomme, hotellene er valgt med omhu, og de 3 (eller evt. 3 ½) etappene med muligheter for vinsmakinger underveis er mellom 25 og 50 km i nokså lettsyklet terreng med godt sykkelveinett.

PROGRAM

Dag 1
Gjestene ankommer Strasbourg, innsjekking på hyggelig og sentralt beliggende 3-stjerners hotell. Middag på egen hånd og for egen regning. Overnatting.

Dag 2
Veien langs Bruche-kanalen regnes som en av de vakreste sykkelrutene i Alsace, og den fører dere trygt fra sentrum av Strasbourg og ut i vinmarkene. På dagens etappe kan dere glede dere over sjarmerende landsbyer med typisk Alsace-atmosfære som Molsheim og Obernai. Middagen er inkludert. Overnatting på pent 3-stjerners hotell i Obernai eller Barr. Ca. 37 km.

Dag 3
På asfalterte småveier, langt fra trafikkstøyen på hovedveiene, krysser dere gjennom vinmarkene. Maleriske landsbyer smiler mot dere med sine vakre bindingsverkshus og bugnende geranium i mange nyanser av rødt. Mittelbergheim, Dambach la Ville, Ribeauvillé og Riquewihr står alle på listen over ”Frankrikes vakreste landsbyer”. I Kaysersberg, målet for dagens etappe, ble Albert Schweitzer født i 1875, for øvrig den siste franske Nobels Fredspris-vinner. Middag på restaurant er inkludert.  Overnatting på 3-stjerners hotell i Kaysersberg (eller Riquewihr).  Ca. 50 eller 47 km.

Dag 4
”Vinveien” med nydelige landsbyer som Turkheim og Eguisheim gjør postkortinntrykket komplett, før dere ankommer Colmar, hovedstaden for vin og kultur i Alsace. Herfra kommer skulptøren Bartholdi, skaperen av Statue of Liberty, og kjente renessansemalere som Martin Schoengauer og Mathias Grüneweld. Et besøk i den gamle bydelen og på Unterlinden-museet er et must! Og kanskje passer det med sen lunsj i ettermiddagssolen på uterestaurant like ved kanalkanten i gamlebyen? Middag og overnatting på 3-stjerners hotell i Colmar. Ca. 39 km.

Dag 5
Hjemreisedagen. Dersom dere ikke skal reise hjem før på ettermiddagen, rekker dere kanskje en liten etappe på formiddagen? Enten kan dere sykle fra Colmar til Selestat (ca. 38 km) og ta toget derfra til Strasbourg, eller dere kan ta tog fra Colmar (med syklene) om morgenen, gå av i Erstein og sykle en hyggelig liten etappe (ca. 25 km) inn til Strasbourg, sete for Europarådet. Rekker dere ikke sykkelturen om morgenen, setter dere syklene igjen på hotellet i Colmar og tar toget til Strasboug (30 min.) før videre hjemreise. Eller kan vi friste med en ekstra overnatting i Strasbourg?

NB: Dag 2 og dag 3 benyttes hoteller i forskjellige landsbyer etter tilgjengelighet (Barr eller Obernai dag 2, Kaysersberg eller Riquewihr dag 3). Antall km disse dagene vil derfor kunne avvike med noen få km.

 

 

Se flere sykkelturer

5 DAGER / 4 NETTER

AVGANGER
Hver dag unntatt søndager
4.4. – 10.10.

PRISER
Kr 8.300,- pr person i dobbeltrom
Kr 1.400,- i enkeltromstillegg

Ekstra natt i Strasbourg:
Kr 650,- pr person i dobbeltrom (med frokost)

TILLEGG
Tillegg for el-sykkel: kr 1.050
Lokal skatt, ca. 1-2€/pers./dag, betales på hotellene.

PRISEN INKLUDERER
4 overnattinger på 3-stjerners hotell
4 frokoster
3 middager
Bagasjetransport fra hotell til hotell
Rutebok på engelsk
Sykkelkart 1/ 75.000
Togbillett fra Colmar til Strasbourg (dag 5)
God tursykkel med utstyr

INKLUDERER IKKE
Middag første kveld i Strasbourg, lunsjer, drikkevarer til middagene, private utgifter, forsikringer.

NIVÅ
Lett til middels.

 

 

 

 


Print side