Corbières- langs Canal du Midi til Middelhavet

På denne turen blir vi kjent med enda nye aspekter ved det solfylte, varme og vennlige Sør-Frankrike. I vekslende terreng – fra kuperte åser i baklandet til stille stier forbudt for motorisert trafikk langs den berømte Canal du Midi.

Vi sykler fra vest til øst, fra festningsbyen Carcassonne, inngangsporten til de mektige Pyrenéene, til den koselige fisker- og turistbyen Sète ved Middelhavet – en reise gjennom dramatisk historie og finurlig ingeniørkunst med variert natur, fyldige, funklende Corbières-viner og spennende byer og landsbyer.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Carcassonne som står på UNESCOs verdensarvliste. Mottakelse og orientering på engelsk av vår sjarmerende stedlige representant. Ved sen ankomst er mottakelsen neste morgen. Middag på egen hånd. Overnatting.

Dag 2
Carcassonne – Lagrasse. Ta deg tid til en spasertur før du forlater middelalderbyen Carcassonne. Vi skal følge den vakre Canal du Midi, som også står oppført på verdensarvlisten, et stykke før vi tar av på idylliske småveier inn i landet over til Lagrasse, hvor vi får en hyggelig mottagelse og deilig middag på hotellet før overnatting. 51 km.

Dag 3
Fra Lagrasse tar vi en rundtur til noen av minnesmerkene i dette interessante området, blant annet middelalderbyen Villerouges (og katarslottet Termes for de sprekeste). Middag og overnatting på det samme hotellet. 56 km.

Dag 4
Lagrasse – Narbonne. Nok en givende sykkeldag, så vel historisk som landskapsmessig. Via koselige småbyer skal vi tilbake til kanalen og følge den inn til den romerske byen Narbonne, hvis bysentrum er på UNESCOs liste over verneverdige fornminner. Her kan du blant annet se de overbygde “halles de Narbonne”, markedet som holder åpent hver formiddag hele uken. Det gamle torvet ved rådhuset har ligget mer eller mindre uendret siden det ble anlagt av romerne i det 4. århundret e.Kr.  Middag på egen hånd og overnatting. 63 eller 72 km.

Dag 5
Narbonne – Beziers. I dag skal vi sykle på landlige småveier til byen Béziers. Béziers (med den tradisjonsrike festivalen «Feria» i august) byr på mye middelalderhistorie, se den berømte katedralen St. Nazaire fra det 13. århundret og det romerske amfiteatret, som ble bygget like etter Kristi fødsel. Middag på egen hånd og overnatting på hotell. 38 km.

Dag 6
Béziers – Sète. Mye strand og sjø, denne dagen! Ta med badedrakt! På veien passerer vi Agde, som er en av de aller eldste byer i Frankrike, med mer enn 2 500 års historie gjemt i sine murer. Det er også her det salte Middelhavet kommer kanalen i møte. Benytt denne lettsyklede dagen til å stoppe for en østerslunsj med kjølig hvitvin til! Etter Agde sykler dere langs Etang de Thau, saltsjøen med sine våtmarker og rike fugleliv. Middag på egen hånd og overnatting på byens ærverdige Grand Hôtel. 53 km (flatt).

Dag 7
Frokost og hjemreise. Fra Sète kommer man seg enkelt med tog til Béziers eller Montpellier for hjemreise. Eller frister en forlengelse av oppholdet i Sète?

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 1.11.

PRISER 2024
Min. 2 personer
2 netter på 2-stjerners hotell
4 netter på 3-stjerners hotell
Kr 19.990,-pr. pers. i dobbeltrom

TILLEGG
Kr 5.790,- i enkeltromstillegg
Kr 1.430,- for el-sykkel

EKSTRANATT I SETE
Kr 1.560,- pr. person i dobbeltrom (med frokost)

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7
Middag dag 2 og 3

NIVÅ
Relativt lettsyklet. Småkupert eller flatt. Mye jordvei langs kanalen


Print side