Bourgogne- sykkel og vin i Frankrikes hjerte

Det storslagne Bourgogne tar imot dere med landskap og byer preget av at dette har vært en rik region, både innen kultur, kirkeliv, jordbruk og vinproduksjon.

Her ligger slottene med sine typiske mønsterlagte teglsteinstak lekkert dandert som smykker i landskapet, og på turen kommer man innom historiske perler som Hôtel Dieu i Beaune og Château du Clos de Vougeot, hvor vinbroderskapet ”Les Chevaliers du Tastevin” har sitt sete. Høy kvalitet på bosteder så vel som på mat og vin er som seg hør og bør her i Bourgogne, og den gode ”bourgignon” legger vekt på gjestfrihet og livskunst. Landskapet er noe kupert, men etappene er korte (20 til 35 km), slik at man i løpet av de 3 dagsetappene skal ha god tid til stopp for vinsmakinger underveis.

PROGRAM

Dag 1
Flyreise til Paris eller Lyon og videre med tog til Dijon på egen hånd (www.sncf.com). Gruppen hentes på jernbanestasjonen i Dijon (Gare TGV) med minibuss eller drosje for transfer til landsbyen Levernois ca. 5 km utenfor Beaune. Innsjekking på et familiedrevet 2-stjerners typisk Bourgogne-hotell med hyggelig atmosfære. Vår samarbeidspartner tar imot gruppen på hotellet (kl. 19.00 eller etter nærmere avtale) til en aperitiff og presentasjon av programmet. Utdeling av materiell (turistbrosjyrer, nødvendige vouchere, kart og turbeskrivelser på engelsk samt gode tursykler med gir). Middag på ”bistrot gastronomique” eller på restaurant i landsbyen. Overnatting.

Dag 2
Dypdykk i Côte de Nuits.
Pakk kofferten og nyt frokosten på hotellet før dagens sykkeltur, som går gjennom jordbruksområder og vinmarker i retning Côte de Nuits-distriktet. Sykkelturen fortsetter gjennom landsbyene Savigny les Beaune, Aloxe Corton,  Villers-la-Faye og Chaux før man kommer opp i høylandet i «les Hautes Côtes». Nyt den flotte utsikten før dere sykler nedover mot Nuits-Saint-Georges. På veien stopper dere for en vinsmaking før dere tar inn på det hyggelige 3-stjerners hotellet.  Lekker middag og overnatting på hotellet. 35 km.

Dag 3
De store viners rute.
Etter frokost på hotellet legger dere ut på dagens etappe i åpent og grønt landskap. Utpå dagen kommer dere til Gevrey-Chambertin, hvor dere spiser lunsj på den gode og velrenommerte restauranten ”Chez Guy” (eller tilsvarende) ca. kl. 12.00. Napoléon hentet sin favorittvin nettopp fra Gevrey-Chambertin (”vinenes konge og kongenes vin”). Dere sykler ”De store viners rute” tilbake til Nuits-Saint-Georges og kommer til kjente vinlandsbyer som omkranses av noen av verdens beste vinmarker: Chambertin Clos de Bèze, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny m.fl. På veien (ca. kl. 16) tar dere en pause for å besøke Clos de Vougeot, opprinnelig et kloster grunnlagt i 1098, hvor det internasjonale vinbroderskapet Les Chevaliers du Tastevin har sitt sete. På en vingård /vinkjeller i Vougeot får dere en kommentert vinsmaking (ca. kl. 17.00), før siste etappe tilbake til Nuits-Saint-Georges. På veien sykler dere gjennom Vosne Romanée, her lages noen av verdens aller dyreste viner. Middag og overnatting på samme hotell. 33 km.

Dag 4
Fra et vindistrikt til et annet: Fra Côte de Nuits til Côte de Beaune.
Etter frokost sykler dere i retning Beaune (Bourgognes vakre vinhovedstad med ca. 21.000 innbyggere) via Meuilley og Mary-lès-Fussey – ”de røde frukters land” – hvor dere kan stifte bekjentskap med smaksrike likører, for eksempel ”Crème de cassis”, som blandes med hvitvin og blir den velkjente kir. Kjøp med lunsjmat fra Nuits-Saint-Georges om morgenen, slik at dere kan ha pic-nic i det grønne. Dere sykler gjennom nydelige, små vinlandsbyer som Echevronne, Pernand-Vergelesses, Aloxe Corton og Savigny-lès-Beaune, og vi kan, hvis ønskelig, legge inn et vingårdsbesøk med vinsmaking på veien. Vel ankommet Beaune om ettermiddagen, tar dere inn på et sentralt beliggende 3-stjerners hotell. Middag på egen hånd. Overnatting. 24 km.

Dag 5
Bruk formiddagen på egen hånd i Beaune før avreise. Vi anbefaler spesielt et besøk på Hospices de Beaune, regionens mest markante monumentalbygg, som opprinnelig ble bygget som hospital for fattige allerede i 1443 av styrtrike Nicolas Rolin. Les Hospices de Beaune er spesielt kjent for sitt teglsteinstak og sin skjønnhet, og i dag huser bygget både hospitalmuseum, apotekermuseum og et museum for bildende kunst og gobeliner. Transfer fra hotellet i Beaune til TGV-stasjonen i Dijon til nærmere avtalt tid.

 

Se flere sykkelturer

5 DAGER/ 4 NETTER

AVGANGER
Tirsdager, onsdager, torsdager og fredager
1.4. – 31.10.

PRISER
1 natt på 2-stjerners hotell «de charme» (i Levernois)
3 netter på 3-stjerners hotell (i Nuits-Saint-Georges og Beaune, standardrom)
8 til 12 personer:
Kr 9.500,- pr person i dobbeltrom
6 personer:
Kr 9.600,- pr person i dobbeltrom
4 personer:
Kr 9.900,- pr person i dobbeltrom
2 personer:
Kr 10.750,- pr person i dobbeltrom

Kr 2.450 i enkeltromstillegg     

Kr 650,- i el-sykkeltillegg

PRISEN INKLUDERER
Organisering av programmet
3 middager (uten drikkevarer)
Transfer fra/ til Dijon (TGV)
Bagasjetransport (1 kolli pr pers)
Lunsj på restaurant dag 3
Vinsmakinger (se programmet)
Leie av god tursykkel med 24 gir
Kart og rutebok på engelsk
GPS-appen ride with GPS
Teknisk assistanse ved behov

INKLUDERER IKKE
Øvrige lunsjer
Middag i Beaune
Drikkevarer til maten
Personlige utgifter
Reisen til/fra Norge og Dijon
Annet som ikke er nevnt over

 

 

 


Print side