Cassis- ut mot havet i Provence

Tenk deg en liten fiskehavn ved havet, der båtene ligger til kai, hvitmalte, men kantet i alle fargenyanser, der husene står tett sammen på bryggekanten og bølgene slår mot den lyse strandkanten.

Le Cap Canaille! Tenk deg en klippe, 400 meter høy, som stuper loddrett ned i Middelhavet og lar det massive, røde fjellet møte det klare blå vannet i en varm omfavnelse.
Les Calanques! Tenk deg havet som har gravet laguner og fjordarmer i det myke, lyse kalkstensfjellet, og som strømmer asurblått inn mellom klippene.

Drøm om å flanere alléene i skyggen av plataner, stoppe og drikke kildevann fra utsmykkede fontener, snuse rundt i de gamle, labyrintaktige middelaldersmugene, eller sitte på Cézannes yndlingscafé i en kjær, gammel provencalsk by: Aix-en-Provence. Nyt utsikten til fjellet Mont Ste. Victoire, som den kjente kunstneren aldri ble lei av å male. Fra Avginon til Cassis går turen gjennom det romantisk bankende hjertet av Provence. Og ved reisens slutt venter det blå Middelhavet.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Avignon, innkvartering på hotellet. Tid på egen hånd i Avignon. Utdeling av sykler, kartbok, gps og annet materiell. Overnatting.

Dag 2
På små veier gjennom provencalsk landsbygd kan du nyte solen og kjenne duften av viltvoksende urter, mens du passerer idylliske landsbyer. Gradvis nærmer du deg det lille fjellmassivet Alpillene. Overnatting på hotell ved foten av fjellkjeden. 50 km, lettsyklet og flatt, bortsett fra et par mindre stigninger.

Dag 3
I dag går turen til Aix-en-Provence, som gjestfritt ønsker den reisende velkommen. Oliventrær vokser langs veien, og det var her den berømte såpen ”Savon de Marseille” først ble laget i begynnelsen av 1900-tallet. Av olivenolje selvfølgelig. Vel fremme i Aix har du gjort deg fortjent til en søt premie, den lokalproduserte konfekten ”Callison d’Aix”. Overnatting på koselig hotell i sentrum. 72 km.

Dag 4
Hviledag i Aix, en hyggelig by med sine mange torg og fontener, sine brede avenyer og vakre bygninger. I sentrum av den gamle bydelen er gatene reservert fotgjengerne, og derfor ypperlig egnet for (vindus-)shopping! Få med deg et besøk i maleren Paul Cézannes atelier. Eventuelt har vi et forslag til en sykkelrundtur, ca. 75 km rundt det berømte Ste. Victoire-fjellet. Anbefales kun de sprekeste. Overnatting på det samme hotellet.

Dag 5
Vi setter oss på syklene igjen og retter kursen mot Sainte Victoire-fjellet, som Cezanne yndet å male. Og vi skjønner hvorfor; det spesielle lyset gir naturen så rike farger. På ettermiddagen kommer vi fram til Saint Maximin la Sainte Baume med sin basilika, det største gotiske minnesmerket i Sørøst-Frankrike. 47 km.

Dag 6
I dag sykler vi inn i Marcel Pagnols rike, forfatteren som ble verdensberømt for bestselgeren ”Le Château de ma Mère”. Mange vil kjenne igjen stemningen fra Pagnols romaner, landskapet og luktene gir opplevelsen av det ”ekte” Provence. Vi nærmer oss etter hvert Middelhavet, og etter den siste lange nedoverbakken ligger det foran oss, blått og blinkende, og helt i vannkanten ligger vårt mål: den lille byen Cassis. 60 km, flatt/småkupert. (Alt. rute via St. Baume-fjellet: 70 km). Ca. 20 km med noe trafikk.

Dag 7
I Cassis kan man kose seg på en skyggefull kafé i sentrum, eller tilbringe dagen på den innbydende stranden etter mange spreke sykkeldager. Eventuelt anbefales utflukter i det naturskjønne omlandet rundt Cassis: Le Cap Canaille eller les Calanques. Det er muligheter for båtturer innover i de smale lagunene. For de aller mest ihuga syklistene foreslår vi en runde på sykkel, den er ikke lang, kun 20 km, men kupert! (Ca 400 m akkumulert stigning, bratt). Til gjengjeld får man en praktfull utsikt fra toppen.

Dag 8
Frokost. Tid på egen hånd før avreise. Fra Cassis kommer man seg lett med tog til Marseille eller tilbake til Avignon.

Se flere sykkelturer

8 DAGER/ 7 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 25.10.
Ved ankomst lørdager må syklene hentes innen kl. 18.00.

ANTALL
Min. 2 pers.

PRISER
Gjelder minimum 4 reisende:

Alternativ A unntatt juli:
2 netter på 3-stjerners hotell
5 netter på 2 stjerners hotell
Kr 11 150,-/pers. i dobbeltrom
Kr 3 450,- i enkeltromstillegg

Alternativ A i juli:
Kr 11 300,-/pers. i dobbeltrom
Kr 3 700,- i enkeltromstillegg

Alternativ B
1 natt på 4-stjerners hotell
6 netter på 3-stjerners hotell
Kr 13 700,-/pers. i dobbeltrom
Kr 4 750,- i enkeltromstillegg

Alternativ B 1.7. – 23.7.
Kr 14 350,-/pers. i dobbeltrom
Kr 5 500,- i enkeltromstillegg

Tillegg for bagasjetransport:
for grupper med 2 reisende:
Kr 1 150,-/pers.

for grupper med 3 reisende
Kr 400,-/pers.

Kr 1 150,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Kun frokost
f.o.m dag 2 t.o.m. dag 8

NIVÅ
Middels. Noen kuperte etapper. Noen dager har forslag også for de sprekeste.


Print side