LOIREDALEN- slott og vin

Loire – sørvest for Paris – er ikke bare navnet på Frankrikes lengste elv, men også på den tilhørende vinregionen, Frankrikes mest varierte og kanskje mest undervurderte av landets vinområder.

Er dette anledningen du har ventet på? De flotteste slott og de lekreste viner venter deg i Loiredalen. Vinene herfra har høy kvalitet og finnes i musserende, rosa, hvite, røde og ikke minst søte utgaver. Med unntak av Sancerre og Pouilly-Fumé er vinene lite kjente utenfor Paris og Loire. Benytt muligheten til å bli kjent med en vinstil som preges av friskhet og kjølig eleganse som i stor grad skyldes et relativt kjølig klima. Slottene med sine vakre og velstelte hager og parker har gjort Loiredalen verdensberømt. Fra 1200 til 1500-tallet ble det reist mange praktfulle slott, som først tjente som festningsverk, senere som jaktslott og luksuspalasser for de franske kongene, som hadde en sterk forkjærlighet for Loiredalen. På turen får du anledning til å besøke flere av de mest prangende av dem, disse er i dag museer: Chambord, Chenonceau og Cheverny. Byene Blois og Amboise bærer med sine slott, fasader og silhuetter bud om gammel velstand og storhetstid. På turen kan du stoppe for vinsmakinger underveis, enten på impuls (se skilt langs veien), eller arrangert (for grupper) på forhånd. Store deler av turen går på sykkelvei helt uten biltrafikk.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Blois etter snaue 2-timers behagelig togreise fra Paris, innsjekking på 3-stjerners hotell (A) eller 4-stjerners (B) hotell i sentrum. Rutebok og øvrig materiell utleveres i hotellresepsjonen. Nyt ettermiddagen i byens pulserende sentrum, nyt fasadene og trappene, se slottet og parkene. Middag for egen regning på fritt valgt restaurant. Overnatting.

Dag 2
Blois til Amboise. Syklene hentes i lokaler sentralt i Blois (gangavstand). Ut av byen sykler dere trygt på sykkelvei gjennom «Pays des châteaux» med små landsbyer og videre forbi Château de Chaumont-sur-Loire, som kneiser stolt på høydedraget langs Loireelven. «Loire à vélo»-sykkelveien fører dere videre til hyggelige Amboise med et malerisk gammelt sentrum og kongenes slott. Pass på å få med deg et besøk på det interessante Da Vinci-museet i tusenkunstnerens siste hjem i Clos Lucé-slottet. 40 km.

Dag 3
Amboise til Chenonceaux. I dag, drar dere til château de Chenonceau! Denne etappen gjennom vinmarkene i Montlouis-sur-Loire vil ta dere til Cher-dalen! Deretter nå det berømte slottet Chenonceau som strekker seg over elven Cher, og som var åstedet for en berømt rivalisering i fransk historie: den mellom Diane de Poitiers og Catherine de Medici. Nyt en spasertur i hjertet av Diane de Poitiers’ hage, deretter Catherine de Medicis’ hage. Ta en pause i skyggen av en av de store parktrærne, i takt med elvens hvisken som vil fortelle dere historier om disse to rivaliserende kvinnene. 42 km.

Dag 4
Fra Chenonceaux til Cheverny (eller Chitenay). Dere sykler langs de rolige breddene av elven Cher til den middelalderske byen Montrichard. Forlat deretter Cher-dalen og kom inn i vinmarkene i Touraine via Château de Fougères-sur-Bièvre, en liten festning som perfekt illustrerer de lokale byggekunstene fra det 15. århundre. Sykkeldagen deres ender i Chitenay (på en sjarmerende landgjestgiveri) eller i Cheverny, rett ved det berømte slottet. 40 km (eller 55km).

Dag 5
Den store slottsetappen ligger foran dere, og vi anbefaler tidlig start fra Chitenay! På ruten kommer dere til Cheverny-slottet med sin majestetiske fasade og ikke minst Château de Chambord, et mesterverk i fransk renessansearkitektur med alle sine kupler, tårn og spir og hele 440 saler. Overnatting på samme hotell som ved turens start.
Velg en av Blois’ mange gode restrauranter for middag på egen hånd. 40 km (eller 50km).

Dag 6
Frokost på hotellet. Avreise fra Blois.

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

6 DAGER/ 5 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 31.10.

PRISER 2024
Alternativ A
4 netter på 3-stjerners hotell
Kr 9.990,- /person i dobbeltrom
Kr 4.230,- i enkeltromstillegg

Alternativ Superior
4 netter på 3- og 4-stjerners hotell
Kr 12.360 /person i dobbeltrom
Kr 7.350,- i enkeltromstillegg

Alternativ Privilege
4 netter på 4- og 5-stjerners hotell
Kr 15.580 /person i dobbeltrom
Kr 12.990,- i enkeltromstillegg

Kr 1.170,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 5
Middag dag 2 og 3

NIVÅ
Lettsyklet. Godt sykkelveinett


Print side