Rhônedalen- det gode liv

Er du glad i sykkelturer, deilig mat basert på lokale råvarer og gode Rhôneviner? Da bør du forsøke denne turen i Rhônedalen fra Valence til Avignon.

Du følger lavendelmarkene sydover gjennom det naturskjønne og uberørte Drôme til Provence. Underveis vil du møte mennesker med sterk lokal tilknytning både når det gjelder mat og drikke. Hver dag sykler du gjennom grønt og frodig rhônelandskap rammet inn av mektige Drôme-fjell. Hver aften ankommer du et hyggelig herberge, det være seg et lite hotell, en bondegård eller en privat “chambre d’hôtes”. Fire kvelder er solid og veltillaget middag inkludert. De andre kveldene har vi valgt å ikke inkludere middagene, men å la deg velge selv ut fra lekre menyer på stedets restaurant(er). Terrenget er småkupert, men lettsyklet, og det er god tid til stopp underveis.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Valence om ettermiddagen. Vår agent kommer med sykler, deler ut materiell og presenterer turen. Middag på egen hånd og overnatting på et sjarmerende 4-stjerners hotell.

Dag 2
Med det mektige fjellområdet Vercors som bakteppe sykler du over den “valentinske” sletten fra nord til syd fram til elven Drôme – et fantastisk landskap der åser, fjell og daler omkranser slettelandet. Underveis kan du besøke lokale produsenter av honning, lavendel, krydder, brennevin, økologisk brød m.m. Overnatting og middag på koselig hotell på landet. Ca 56 km.

Dag 3
Turen går langs elven Drôme, deretter gjennom Crest med det pittoreske borgtårnet og inn i vinområdet Clairette, et hvitvinsområde som daterer seg helt tilbake til romertiden. Fra fjellpasset “Le pas de Lauzens”, 503 m.o.h., er utsikten formidabel. Etter innsatsen kan du nyte turen ned gjennom Roubiondalen og trille videre til Charolssletten. Overnatting i “chambre d’hôtes”. Middag på gården. Ca 50 km.

Dag 4
Hviledag, eller en rundtur på sykkel i det tradisjonsrike og autentiske Drôme. Middelalderbyer og slott omgitt av lavendelmarker gjør inntrykk. Ta gjerne en espressopause på en café for å nyte stemningen i dette spesielle området. Middag og overnatting samme sted. Ca 40 km.

Dag 5
I dag kommer du inn i den provencalske delen av Drôme. Området preges av lavendel- og vindruedyrking og hemmelighetsfulle trøffelskoger. På veien passeres klosteret i Aiguebelle (Monastère d’Aiguebelle) som er åpent for besøk. Du kan stoppe ved vinkjellere underveis og smake les côteaux du Tricastin, en hittil relativt ukjent, men meget god vin. Overnatting på hotell i en vakker liten by. Middag på egen hånd. 54 km.

Dag 6
Den store vindagen. Du er nå for alvor kommet inn i vinområdet med de ypperste Côtes du Rhône-viner. Variasjonen er stor takket være lokale særegenheter i jordens beskaffenhet. Her er viner for alle ganer, fruktige, lette, kraftige, milde og sterke. Overnatting på hotell i byen Orange spesielt kjent for sitt romerske teater. Middag på egen hånd. 40 km.

Dag 7
Du følger Rhônen sydover til Avignon og passerer bl.a. Châteauneuf du Pape, byen hvis vin er kjent og kjær over hele verden. Videre går ferden gjennom landsbygda inn til Avignon, denne flotte middelalderbyen der paven hadde sitt tilhold i 200 år. Overnatting på hotell i sentrum. Middag på egen hånd. Ca. 40 km.

Dag 8
Ta deg tid til en rundtur i Avignon før hjemreise!

 

Se flere sykkelturer

8 DAGER/ 7 NETTER

AVGANGER
Hver lørdag
1.4. – 25.10.
Ankomst innen kl 18.00.
Minimum 2 personer.

PRISER
1 natt på 2-stjerners hotell
2 netter på 3-stjerners hotell
2 netter i “chambres d’hôtes”
2 netter på 4-stjerners hotell
Kr 12 250,- pr person i dobbeltrom
Kr 2 400,- i enkeltromstillegg

Kr 1050,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 8.
Middag dag 2, 3 og 4

NIVÅ
Middels. Småkupert. Stort sett asfalt.

 


Print side