Normandie– historien, havet og havnehagene

Himmel, hav og strand i pastell, hvite klipper, irrgrønt innland med eplehager, beitende kyr og hester, kanaler, vakre bondegårder med bindingsverk og halmtak: så idyllisk er Normandie.

I tillegg kommer calvadosbrenneriene, gotiske katedraler, maleriske byer og landsbyer og tallrike krigsminnesmerker. Er du interessert i historie og kultur, alt fra vikingtid og frem til den 2. verdenskrig med landgangen i Normandie, da er det her du skal sykle neste gang. Et vikingtokt fra nord ledet til grunnleggelsen av hertugdømmet Normandie i 911. Sagaen forteller at det var Gange-Rolv, sønn av Håkon Mørejarl, som ble lyst fredløs av kongen, og som derfor dro sørover på hærtokt med sine menn. Ennå finner vi her mange spor etter vikingene, både i navnet Normandie, og i de mange småstedene med navn som ender med vik, hamn og bec. Disse dagene skal vi pløye Normandies mangslungne historie og innbydende landskap fra Bayeux via Cabourg og Honfleur til Trouville. Før vi starter syklingen den første dagen, passer det godt med et besøk i museet der vi kan se Dronning Mathildes berømte teppe i Bayeux, som i brodert ”tegneseriestil” beskriver slaget ved Hastings og hertug Wilhelm av Normandies erobring av England i 1066.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Bayeux etter drøye to timers togtur fra Paris. Kanskje får du tid til et besøk på museet med det berømte teppet i Bayeux fra det 11. århundre og den vakre Notre Dame-katedralen før middag på egen hånd? Overnatting på sentralt beliggende hotell (A) og «chambre d’hôte» (B).

Ta gjerne en ekstra dag i Bayeux!
Ekstradagen byr på en rundtur på sykkel til Omaha Beach, åstedet for de alliertes landgang i Normandie D-dagen, den 6. juni 1944. Om man ønsker, kan man fortsette utover langs strendene til den amerikanske krigskirkegården og eventuelt videre til det berømte Pointe du Hoc, der den tyske forsvarsskansen ble stormet av amerikanerne. Retur til hotellet i Bayeux, middag på egen hånd og overnatting. 53 eller 67 km.

Dag 2
Fra Bayeux til Courseulles sur Mer. Det blir hav, krigshistorie og vakker natur denne dagen. Man passerer blant annet Gold Beach og Arromanches med landgangsmuseet ”Musée du débarquement” og får se de mange flytekaiene som fremdeles ligger i havet, der Churchill fikk dem plassert i 1944. En sirkulær kino viser slaget i Normandie i 360 grader for den interesserte. Turen går videre til Courseulles og vårt koselige hotell. Ta en spasertur i fiskehavnen før middag og overnatting. 36 km.

Dag 3
Fra Courseulles sur Mer til Cabourg. Turen fortsetter på sykkelveier langs kysten, man passerer strendene Juno Beach og Sword Beach, små fiskerlandsbyer og østershavner. Pegasus-broen står som et monument over en av de alliertes viktige seiere i 1944. Museet der er åpent for besøkende. Videre langs den vakre kysten «Côte Fleurie», helt fram til blomsterprydede badebyen Cabourg. Middag på egen hånd og overnatting på et koselig hotell. 41 km.

Dag 4
Cabourg – Honfleur. Bruk lang tid på turen denne dagen, og ha kameraet klart. Nyt naturen, kulturlandskapet, synet av fredelig beitende kyr og hester, de kunstferdig og fantasifullt utformede gamle herskapshusene og bondegårdene. Underveis passeres mange koselige byer/landsbyer, deriblant den pittoreske Beaumont-en-Auge, og tilbake ved kysten passeres staselige Deauville. Ikke mindre sjarmerende er Honfleur med sin gamle havn og sin rekke med høye hus langs bryggekanten, på verdenslisten over bevaringsverdige byer. Middag og overnatting på pent og hyggelig sentralt beliggende hotell. 51 km.

Dag 5
Honfleur – Trouville. Enda en rundtur i det idylliske normanniske baklandet, så grønt og frodig, med epletrær og melkekuer; hvem har vel ikke hørt om Calvados-brennevin og oster fra Normandie. Her bygges husene fremdeles på gamlemåten etter halmhusmetoden. Ta en stopp i den koselige og fargerike  Pont l’Evêque, før turen går ut til kysten igjen, videre gjennom den fasjonable badebyen Deauville og fram til søsterbyen Trouville. Middag på egen hånd og overnatting. 46 km

Dag 6
Frokost og hjemreise, eller ta en ekstra natt i Trouville.

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

6 DAGER/ 5 NETTER

AVGANGER
Hver dag 25.3. – 31.10.
Min. 2 personer

PRISER 2024
Alternativ A
5 netter på 2- og 3-stjerners hotell
Kr 20.450,- /person i dobbeltrom
Kr 13.260,- i enkeltromstillegg
Kr 1.760,- /person i dobbeltrom for ekstra natt i Bayeux
Kr 400,- /person for sykkel 1 ekstra dag

Alternativ B
5 netter på 3- og 4-stjerners hotell
Kr 14.990,- /person i dobbeltrom
Kr 4.880,- i enkeltromstillegg
Kr 980,- /person i dobbeltrom for ekstra natt i Bayeux
Kr 400,- /person for sykkel 1 ekstra dag

El-sykkel:
Tillegg kr 1.290,- (kr 550,- for 1 ekstra dag)

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 6

NIVÅ
Stort sett lettsyklet.


Print side