Languedoc- ekte og uberørt

Mens Provence er et begrep for de fleste, har landskapet Languedoc like vest for Provence vært en uoppdaget perle. Ekte og uberørt og utenfor den store turiststrømmens larm og ståk ligger det; med sin praktfulle natur og dovne landsbyer, hvor tiden synes å stå stille.

Her er ingen staffasje for turistene, og ro og harmoni preger landsbyer og landskap. På sykkelturen varierer landskapet nesten fra dag til dag, fra vill og karrig fjellnatur til frodige vinmarker, raviner med grotter, innsjøer og okerfarget månelandskap. Ta deg også god tid i den historisk interessante byen Nîmes.

PROGRAM

Dag 1
Du blir hentet i Montpellier og kjørt til det første hotellet, som ligger i den maleriske landsbyen St. Guilhem le Désert. Bademuligheter i elven Herault i nærheten. St. Guilhem ligger på den berømte pilgrimsleden til Santiago de Compostela. Mottakelse ved vår agent, middag for egen regning og overnatting. Ved ankomst etter kl. 18 er mottakelsen neste morgen.

Dag 2
Etappen går i hovedsak i områder med vingårder og kjente Coteaux du Languedoc-vinlandsbyer som Saint Saturnin, Montpeyroux og Gignac. Turen kan forlenges med “olivenruten”, hvor du kan smake/kjøpe olivenolje underveis. Middag og overnatting på samme hotell. 38 km. (Hvis man ønsker å utforske fjellandskapet innover i Cevennene, har vi laget forslag til lengre og mer krevende rundturer).

Dag 3
Fra Hérault-dalen til Pic St. Loup. Du forlater St. Guilhem og setter kursen østover. Det første stykket følger du den kjøliggrønne og glassklare Hérault-elven (bading anbefales!) i et vakkert og delvis kupert fjellandskap. Neste stopp på turen er overnattingsstedet i landsbyen Valflaunès. Middag her er inkludert. 52 km.

Dag 4
Valflaunès – Sommières. I dag går turen videre fra vårt hyggelige overnattingssted til den lille byen Sommières. På små koselige veier og i lettsyklet terreng sykler du på den sydfranske landsbygda, gjennom landsbyer der tradisjoner som glassblåsing og utvinning av helbredende oljer holdes i hevd. Stopp gjerne for lunsj på kafeen i den koselige landsbyen Corconne. Middag og overnatting i Sommières. 48 km.

Dag 5
Rundtur med romersk tilsnitt. I dag går turen på nedlagte jernbaneskinner, forbudt for biler, inn til byen Nîmes, en by med romersk arena, villaer, skulpturer og akvedukter. Stopp gjerne for besøk i parken “Les jardins de la Fontaine”, en vandring i romersk historie. Det går også an å besøke den imponerende arenaen. Middag på egen hånd. 55 km.

Dag 6
Sommières – Montpellier. Vi forlater vårt sjarmerende hotell og fortsetter turen via koselige småveier på landet inn til universitetsbyen Montpellier. Etter hvert som vi nærmer oss byen, må vi følge en vei med mye trafikk det siste stykket. Overnatting på hotell i den koselige gamlebyen i Montpellier med mange gode restauranter og shoppingmuligheter. 35 km.

Dag 7
Frokost på hotellet og hjemreise.

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag fra 1.4. – 1.11.

PRISER
Min. 2 personer
1 natt på 2-stjerners hotell
5 netter på 3-stjerners hotell
(eller tilsvarende)
Kr 11.550,- pr person i dobbeltrom
Kr   2.400,- i enkeltromstillegg

Tillegg for GPS: Kr 250,-
(for 2 personer)
Tillegg for el-sykkel: kr 800,-

TRANSFER
fra Montpellier til St. Guilhem ved ankomst innen kl. 18 er inkludert. Ved senere ankomst må kunden bekoste taxi.

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7
Middag dag 2, 3 og 4

NIVÅ
Middels+, noen steder kupert, stort sett asfalt

 


Print side