Alpene- topptur på sykkel

For dere som ønsker dere litt større fysiske utfordringer er vi glade for å kunne tilby denne spektakulære sykkelturen, som av det amerikanske Outdoor Magazine er blitt kåret til Tour of the year.

På fire til dels krevende dagsetapper sykler man i vakkert og storslagent landskap opp til flere av Frankrikes kjente topper:  Colombière, Aravis, Madeleine, Télégraphe, Galibier og Alpe d’Huez.  Bildene taler for seg selv – her er både utsikt og utfordringer! Man kan melde seg på individuelt med eller uten følgebil (faste avgangsdatoer), eller man kan melde på sin egen private gruppe eller sykkelklubb og avtale ønsket startdato. Leie av sykkel er ikke inkludert, man kan leie gode landeveissykler eller ta med sin egen.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Genève. Transfer til Anthy-sur-Léman. En representant for vår stedlige samarbeidspartner ønsker dere velkommen på flyplassen ved Genève og kjører dere til det hyggelige hotellet i landsbyen Anthy ved Genfersjøen. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 2
Fra Anthy til Le Grand Bornand (97 eller 99 km). Dagens mål er Le Grand Bornand i hjertet av fjellkjeden Aravis og opprinnelsessted for den kjente Reblochon-osten, lokalbefolkningens egen ”energy-bar”!  Dagens etappe går gjennom det naturskjønne Chablais-distriktet og omfatter en solid klatreetappe opp til Col de Colombière (1613 m.o.h.).  Middag og overnatting på hotell i Le Grand Bornand.

Dag 3
Le Grand Bornand – Albertville (75 km). Dere forlater pittoreske Le Grand Bornand og sykler inn på ”Route des Grandes Alpes”, den kjente fjellveien som forbinder Genfersjøen (Thonon-les-Bains) med Middelhavet (Menton). Etter den første klatreetappen opp Col des Aravis (1.486 m.o.h.) suser dere nedover dalen for snart å angripe dagens andre klatredistanse:  Col des Saisies (1.657 m.o.h.). Så står det kun igjen en hvileetappe med nedoverbakker til vinter-OL-byen Albertville, hvor det blir middag og overnatting på hotell.

Dag 4
Albertville – Valloire (106 km). Ny dag med klassisk alpesykling. I dag skal dere erobre Col de la Madeleine fra sykkelsetet, en tradisjonsrik klatreetappe fra tidligere Tour de France-ritt. Toppen ligger på ca. 2.000 m.o.h. og er foreløpig turens høyeste. Nyt den fantastiske utsikten før dere konsentrerer dere om syklingen i 20 km svingete nedoverbakke til Maurienne-dalen. Etter en flat strekning i dalbunnen kommer en nokså lett stigning opp til Col du Télégraph (1.566 m.o.h.) og videre til den vakre alpelandsbyen Valloire med middag og overnatting på hotell.

Dag 5
Valloire – Alpe d’Huez (eller Oz-en-Oisans) (78 km). Valloire ligger ved foten av Galibier-passet (2.642 m.o.h.), som er målet for dagens kraftanstrengelse. Dette er en populær klatreetappe for ivrige syklister, og som Tour de France-etappe ble den første gang benyttet i 1911. Både innsatsen og den storslagne utsikten til Meije-isbreen kan nok ta pusten fra dere. Nå følger en ca. 45 km konsentrert nedoverkjøring til Bourg d’Oisans, før turens aller siste 13 km stigning til vintersportsstedet Alpe d’Huez. Lyst til å utfordre rekorden på 37’35’’ satt av Marco Pantani i 1995? Vær så god! Middag på fritt valgt restaurant for egen regning. Overnatting på hotell.

Dag 6
Frokost på hotellet og hjemreise. Transfer tilbake til Genève er inkludert i prisen på gruppeturen den 25.6., men ikke på de individuelle turene. Man kan eventuelt bestille transfer mot et tillegg i prisen.

 

Se flere sykkelturer

6 DAGER/ 5 NETTER
Individuell påmelding eller påmelding i gruppe

STARTDATOER  OG PRISER:
Individuell påmelding:
15. juli og 26. aug.
Man sykler på egenhånd med kart/ turbeskrivelse/ GPS (sammen med andre deltakere).
Er dere en gruppe på minimum 6 deltakere, kan andre startdatoer avtales.

Kr 8.500,- pr. person i dobbeltrom
Kr 1.700,- i enkeltromstillegg

Gruppetur (med følgebil/guide):
25. juni (internasjonal gruppe)
Er dere en gruppe på minimum 8 personer, kan andre startdatoer avtales.

Kr 12.100,- pr person i dobbeltrom
Kr 2.500 ,- i enkeltromstillegg

Prisene inkluderer:
2 netter på 2-stjerners hotell
3 netter på 3-stjerners hotell
Frokost hver morgen
Middag dag 1 t.o.m. dag 4 (drikkevarer ikke inkludert)
Transfer fra Genève dag 1
Bagasjetransport
Kart med inntegnet rute/rutebeskrivelser (passer i størrelse i sykkeltrøyens lomme)
Garmin GPS (etter tilgjengelighet) (ca. 1 pr 2 pers.)
Assistanse ved behov
Alle serviceavgifter/skatter

Gruppeturer inkluderer også
Følgebil med sjåfør/guide
Drikkestopp (vannflasker, frukt, snacks etc. i bilen)
Transfer fra Alpe d’Huez til Genève dag 6

LEIE AV SYKKEL (Carbon)
(ikke inkludert i prisen)
Kr 1.400,-


Print side