Det Andre Vatikanet- fra pavebyen Avignon til Camargues laguner

På denne lettsyklede rundturen ned til Middelhavet opplever du mange sider ved provençalsk kultur og dagligliv, der du sykler i fred og ro på små veier med lite trafikk gjennom vakre landsbyer og åpent lende.

Landskapet veksler fra flate heder ved sjøen til frodige vinmarker, skoger og enkelte fjellpartier. Gjennom Gard-områdets vinmarker tar veien deg like til den majestetiske Pont du Gard, en romersk akvedukt over elva Gardon. Camargue preges av sletteland med beitende hester, saltutvinning, våtmarker og laguner med langbente flamingoer. I fjellområdet Alpillene ligger de vakreste landsbyer nesten skjult i landskapet, og høye sypresser og sølvfargede oliventrær får tankene til å vandre til antikkens Hellas. I Avignon, der Paven i en periode på 200 år hadde sitt sete, kan man vandre i middelaldergater og kanskje få med seg den årlige kulturfestivalen i juli.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Avignon og innsjekking på hotellet. Henting av sykler, kart, turbeskrivelse og annet materiell.

Dag 2
Fra Avignon går turen gjennom Gards vinmarker og typiske middelalderlandsbyer fram til den majestetiske Pont du Gard. Ta gjerne et bad i elven. På veien videre til hotellet (med svømmebasseng) passeres landsbyen Barbentane og Frigolet-klosteret. Ca 69 km, småkupert.

Dag 3
I Tarascon finner du et av de vakreste middelalderslott i Frankrike, og her produseres det kjente provençalske stoffet “Souleillado”. På veien passeres Alphonse Daudets mølle og Montmajour-klosteret, begge vel verdt et stopp. Om ettermiddagen kommer du fram til Arles, en by rik på historie og monumenter. Ta en spasertur i byen og opplev den romerske arenaen! Overnatting i Arles. Ca 51 km, flatt.

Dag 4
Du nærmer deg litt etter litt Camargue-området med sine laguner, våtmarker, rike fugleliv og karakteristiske hvite hester. En stor del av området er fredet naturpark. Du reiser over “lille Rhône” med båt og kommer fram til Saintes Maries de la Mer, hvor de to neste nettene tilbringes på hotell med svømmebasseng ved sjøen. Ca 57 km, flatt.

Dag 5
Hviledag på stranden! For deg som ikke liker å ligge stille, er det forslag til utflukter i ruteboken.

Dag 6
Dagens tur går nordover på veier der motorisert ferdsel på noen strekninger er helt forbudt. Du sykler gjennom åpent landskap med minner fra romertiden. Den lille fjellkjeden Alpillene er målet, og du overnatter i en landsby ved foten av fjellene på et hyggelig hotell med svømmebasseng. Ca 68 km, flatt.

Dag 7
Fra syd til nord sykler du opp og inn i Alpillene og besøker den berømte landsbyen Les Baux de Provence. Etter å ha trillet ned igjen kommer du til Saint Rémy de Provence hvor du bl.a. kan besøke huset der van Gogh bodde. Tilbake til Avignon sykler du gjennom åpent sletteland. Overnatting på det samme hotellet som ved reisens begynnelse. Sykkel og materiell leveres tilbake til utleiebutikken. Ca 48 km, 200 m. stigning.

Dag 8
Bruk tid i Avignon før hjemreise!

Se flere sykkelturer

8 DAGER/7 NETTER

AVGANG
Hver dag 1.4. – 25.10.
Ved ankomst lørdager må syklene hentes innen kl. 18.00

PRISER (unntatt juli og august)
Alternativ A
2 netter på 2-stjerners hotell
5 netter på 3-stjerners hotell
Kr 10.050,- pr. pers i dobbeltrom
Kr 2.350,- i enkeltromstillegg

Alternativ B
5 netter på 3-stjerners hotell
2 netter på 4-stjerners hotell
Kr 12.300,- pr. person i dobbeltrom
Kr 3.250,- i enkeltromstillegg

PRISER (juli og august)
Alternativ A:
kr 10 500,- pr person i dobbeltrom
Kr 2 850,- i enkeltromstillegg

Alterntiv B:
Kr 12 750,- pr person i dobbeltrom
Kr 3 800,- i enkeltromstillegg

Tillegg for el-sykkel (A og B):
Kr 1 050,-

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 8
Middag dag 2, 4 og 6

NIVÅ
Relativt lettsyklet, bortsett fra dag 2 og dag 7. Stort sett asfalt og flatt


Print side