Korsika- skjønnhetens øy

Du reiser neppe hjem etter et opphold på denne fascinerende øya uten å være berørt av kraften, råskapen og energien i naturen, havet og folkelynnet.

Korsika bærer sitt tilnavn med rette: ”L’île de la beauté” – Skjønnhetens øy. ”Jeg kjenner meg igjen på Korsika med bind for øynene”, sa Napoléon om sin kjære fødeøy. Han siktet til det typiske og tettvoksende ”maquis” –  lavtvoksende vegetasjon av busk, kratt og lyng med urte- og krydderdufter som man finner over store deler av øya. Korsika er opprinnelig en vulkansk øy. Fjellene rager opp til ca. 2.700 m, og bak syv blåner skimter du noen av de aller høyeste fra sykkelsetet. På vestsiden av øya, hvor sykkelturen vår går, er veien stedvis meislet inn i rødt granittfjell. Landskapet er voldsomt, kupert og betagende vakkert. Den lavtvoksende vegetasjonen gjør at man fra sykkelsetet nesten hele tiden har strålende vidt utsyn over landskap og azurblått Middelhav. Turen starter og avsluttes i Ajaccio ved vestkysten, og hver dag kommer man ned til en by eller landsby ved havet. Man deler de smale fylkesveiene med hensynsfulle bilister. Smak bl.a. på den lekre spekematen, de kraftige ”Tomme”-ostene, sautert kalv med oliven og bakverk laget av kastanjemel. Og selvfølgelig de gode vinene!

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Ajaccio. Transfer til hotellet er inkludert. Middag på egen hånd og for egen regning hver kveld. Overnatting på 3-stjerners hotell i gåavstand til gamlebyen og jernbanestasjonen.

Dag 2
Om morgenen tar du toget (billettene kjøpes på stasjonen) fra Ajaccio til Ile Rousse (ca. 3t 45 min.), hvor du vil bli tatt imot av vår samarbeidspartner. Sykler og materiell deles ut. Ta deg tid til en sen lunsj og kanskje et bad, før du sykler ut til fyret og videre dagens korte etappe – en bakke opp til den pittoreske landsbyen Monticello før middag og overnatting på 3-stjerners hotell. 7 km.

Dag 3
Du befinner deg allerede oppe i høyden etter stigningen dagen før, og du beholder høyden og utsynet utover dagen. Ta turen helt opp til Calenzana eller sykle ned igjen fra Cateri, hvor du kanskje spiser lunsj på terrassen ”Chez Léon” med strålende utsyn over landskap og hav. Overnatting på hotell med basseng i vakre Calvi ved havet. Spis middag på en av de mange restaurantene like nedenfor Citadellet. 31 km eller 45 km.

Dag 4
Hele turen går på smal og stedvis ruglete kystvei, men for en utsikt! Du kan gjøre avstikkere fra veien og finne deg steder å bade underveis, eller sykle hele turen til lille Galéria ved havet om formiddagen. Det bitte lille hotellet med restaurant på den andre siden av veien ligger bare 100 m fra stranden. 38 km.

Dag 5
Etter en lang og drøy stigning blir du belønnet med mektig utsikt ved Col de la Croix, og det vil sikkert smake med noe kaldt å drikke og lunsj på den lille restauranten i veikanten i Curzo. Du forføres av berusende natur videre ned mot Porto til dagens hotell. Fra Porto (og Cargèse) kan du være med på organiserte båtturer utover havet med utsikt til de fascinerende klippeformasjonene i Golfe de Girolata og Les Calanches de Piana. Middag på fritt valgt restaurant. 49 km.

Dag 6
Fra Porto til Cargèse:  Du sykler gjennom den første skogen på turen (Forêt de Piana), videre oppover og inn i ”Les Calanches de Piana”, som står på Unescos Verdensarvliste. Her har Vårherre selv vært skulptør, og de utrolige fjellformasjonene i rød granitt stuper rett ned i blågrønt, skummende hav. Etter en medrivende naturopplevelse kommer du til nydelige Piana, som står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer. Her kan du puste ut med en deilig lunsj før etappens siste del til Cargèse. Overnatting på hotell med svømmebasseng 100 m fra havet. 31 km.

Dag 7
Start dagen tidlig! Hele formiddagen holder du deg langs havet med flere muligheter for badestopp. Ta gjerne lunsjen på en av kaféene langs stranden før dagens kraftige stigning, eller ta en velfortjent stopp med sen lunsj på veikantrestauranten på vei ned på den andre siden av høydedraget. Det er tett mellom fotomotivene. Turens siste overnatting i Ajaccio er på samme hotell som ved turens start. 48 km.

Dag 8
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen eller havnen.

Se flere sykkelturer

8 DAGER/ 7 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 31.10.
Tettere trafikk og høy temperatur må påregnes i juli og august.
Øvrige måneder anbefales.

PRISER
Alle netter på 3-stjerners hotell
April/mai/oktober:
Kr 10.850,- pr person i dobbeltrom
Kr  2.700,- i enkeltromstillegg
Juni/ september:
Kr 11.700,- pr person i dobbeltrom
Kr  4.100,- i enkeltromstillegg
Juli/ august:
Kr 12.150,- pr person i dobbeltrom
Kr   4.950,- i enkeltromstillegg

MÅLTIDER
Frokost hver dag. (Ingen middag)

TRANSFER (INKLUDERT)
Tur/retur flyplassen (eller havnen) i Ajaccio og hotellet ved ankomst og avreise

NIVÅ
Middels +. Enkelte lange stigninger. Stort sett asfalt, en dag med ruglete grusvei (dag 3). Fylkesveier med biltrafikk. Har du utpreget høydeskrekk, foreslår vi andre turer.

 


Print side