Lubéron- naturprakt og landsbyidyll

Her er både natur og kulturlandskap bevart, og vi sykler gjennom et slående vakkert område med sjarmerende og tradisjonsrike landsbyer.

Vi kan nevne bl.a. Ménerbes, Lacoste (med ruinene etter Marquis de Sades slott), Gordes og Roussillon som ligger smakfullt og kunstferdig plassert mellom lavendel- og vinmarker, eple- og kirsebærlunder. Mer “provençalsk” kan det vanskelig bli! Allerede i april fylles luften av blomster- og krydderdufter, og landskapet er svært variert. Store sletter med frukt- og vindruedyrking, steinete fjellplatåer dekket med lavendel og imponerende fjellkløfter i okerfarget kalkstein. Den moderne verdens jag og mas har ennå ikke nådd frem til Lubéron.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Avignon, innsjekking på hotellet. Henting av sykler, kart, turbeskrivelse og annet materiell.

Dag 2
På vei østover via flere hyggelige landsbyer nærmer vi oss Vaucluse-fjellene. Vi passerer byen Isle sur la Sorgue, en sjarmerende by ved elven Sorgue, kjent for sine markeder og antikviteter. Målet for dagen er den berømte kilden Fontaine de Vaucluse og landsbyen med samme navn ved elvebredden. Middag og overnatting.  42 km eller 57 km.

Dag 3
Vi sykler videre i retning Lubéron. Her møter vi først landsbyene Oppède, Ménerbes, Lacoste og Bonnieux. Her kan man stoppe på en av de mange skyggefulle utekaféer og nyte utsikten, det fredelige landsbylivet og noe kaldt å drikke. Turen fortsetter på idylliske småveier, og vi overnatter i nærheten av Roussillon. (Svømmebasseng på hotellet). 44 km.

Dag 4
Hviledag med overnatting på det samme hotellet. Med forståelse for alle dem som ikke «orker å hvile», har vi flere forslag til rundturer hvor man kan sykle blant annet til de kjente landsbyene Gordes og Roussillon, maleriske og særpregede på hver sin måte, eller Colorado Provençal, med sine vakre kalkstensformasjoner i okerfarger.

Dag 5
En vakker tur som fører oss inn i det sentrale og totalfredede Lubéron. Blomstringen er intens og varierer med årstidene. Fra rosmarin, valmuer, kirsebær og gyvel om våren til lavendel om sommeren. Nedkjøring på sydsiden av Lubéron-massivet. På veien passeres vakre landsbyer. Hotell med svømmebasseng, treningsrom, jacuzzi og spa. 43 km.

Dag 6
Dagens tur går i en sløyfe i området sydøst i Store Lubéron. På veien får vi se flere gamle slott som minner om tidligere tiders storhet. Vi anbefaler et besøk ved slottet i Ansouis. Vi kommer tilbake til utgangspunktet og overnatter på det samme hotellet. Hvis man ønsker en dag uten sykling, kan hotellet friste med spa-avdeling med blant annet badstu, treningsrom og mulighet for massasje. 51 km.

Dag 7
Elva Durance går langs sydsiden av Lubéron, før den renner ut i Rhônen syd for Avignon. I dag sykler vi elvelangs gjennom et vakkert jordbrukslandskap kantet med områdets særpregede kalkstensformasjoner. Dette er siste sykkeletappe på turen, og fra togstasjonen i Cavaillon tar vi toget tilbake til Avignon med syklene. (Togturen tar ca. 20 minutter, og det er hyppige avganger på denne strekningen). Overnatting i Avignon. 43 km.

Dag 8
Ledig dag i Avignon og hjemreise.

Se flere sykkelturer

8 DAGER/7 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 25.10.
Ved ankomst lørdager må syklene hentes innen kl. 18.00

PRISER
Alternativ A
5 netter på 3-stjerners hotell
2 netter på 4-stjerners hotell
Kr 12.450,- pr person i dobbeltrom
Kr 3.100,- i enkeltromstillegg

Alternativ B
4 netter på 4-stjerners hotell
3 netter på 3-stjerners hotell
Kr 13.550,- pr. person i dobbeltrom
Kr 4.100,- i enkeltromstillegg

Kr 500,- i rabatt pr person i april og oktober

Alternativ  A og B er dyrere i juli:
Alt. A hele juli:
Kr 12 950,- /pers i dblrom
Alt. B 1.7. – 19.7.:
Kr 16 950,- /pers i dblrom
Alt. B 20.7. – 31.7.:
Kr 13 750,-/pers i dblrom

Kr 1.050,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 8
Middag f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 6

NIVÅ
Middels. Delvis kupert. Stort sett asfalt

 


Print side