ALPENE FOR ALLE- en naturopplevelse i grønntoner

Herlig ”Sound of Music”-landskap, alpelandsbyidyll og vakre byer som Annecy og Aix-les-Bains, vinmarker som klorer seg fast i solvendte åssider, klar luft, kjølige bad i friske innsjøer, taggete fjell kneisende i bakgrunnen, en polyfoni av fuglesang og fargesterke sjatteringer av grønt både i vegetasjon og vann – en intens naturopplevelse venter deg!

Fyll lungene med den skarpe luften og nyt dagene i vakkert landskap med de tre innsjøene Genfersjøen (Lac Léman), Bourget-sjøen og Annecy-sjøen i all hovedsak på fransk side av grensen. Sykkelruten snor seg gjennom flate dalbunner, via fjellkløfter og skar, gjennom trivelige landsbyer og over vinmarker i solhellingene. Turen er laget for deg i alminnelig god form, du trenger på ingen måte å være noen fjellgeit. Man klatrer ikke over fjellene, man nyter bare utsikten. Store deler av turen går på separat sykkelvei eller på sykkelfelt i veien, og etappene er lagt godt til rette, slik at det blir lett eller moderat sykling hele veien. Turen starter i Genève og avsluttes i Annecy.

PROGRAM

Dag 1 
Ankomst Genève, innsjekking på hotell beliggende bare noen minutters gange fra Genfersjøen – et yndet fotomotiv. Oppdag denne stilige byen med de fine parkene, kjent som hovedsete for flere internasjonale organisasjoner og sentrum for finans og kultur – en elegant blanding av gammel og ny tid. Middag på egen hånd. Genève er den kulinariske hovedstaden i Sveits, og restaurantene er mange og gode.

Dag 2
Genève – Seyssel: En representant fra vår samarbeidspartner møter dere på hotellet om morgenen, presenterer turen og leverer ut sykler og materiell.  På sykkelturen langs Rhône-elven kan du glede deg over koselige vinlandsbyer som Dardagny og Satigny. I Chancy, så langt vest du kan komme i Sveits etter ca. 20 km på sykkelen, krysser du grensen og kommer inn i Frankrike. Se den spektakulære borgen Fort de l’Ecluse bygget på en særegen klippeformasjon og beliggende ved den naturlige inngangen til Rhône-dalen mellom Vauche-høydene og Jura-fjellene. Dagens mål er den sjarmerende alpebyen Seyssel. Middag og overnatting på hotell. 63 km.

Dag 3
Seyssel – Aix-les-Bains: I dag passerer du mange av de vakreste alpefjellene, med de 14 toppene i Bauges-massivet på den ene siden av veien og Mont de la Charvaz og Col du Chat på den andre. Veien går langs den vakre innsjøen Lac du Bourget, kjent for sine store dyp og sitt turkisfargede vann som kommer fra isbreene i fjellet. I Culoz kan du stoppe for å ta en nærmere kikk på middelalderslottet Château de Montverran fra 1316. Veien fører deg videre til romerbyen Aix-les-Bains, i ny tid en kjent spa-/badeby, men fremdeles finnes det 2000 år gamle ruiner her. Middag på egen hånd og overnatting. 46 km.

Dag 4
Aix-les-Bains – Saint-Pierre: Dagens første stopp bør du legge til kunst- og historiebyen Chambéry beliggende i en vid dal mellom Bauges-  og Chartreuse-fjellene. I middelalderen var den særegne «gamlebyen» et viktig møtested på kryssende handelsveier. På ruten kommer du forbi ruinene av slottet Miolans fra 900-tallet. Herfra nyter du utsikten over de rike vinmarkene i Combe de Savoie-dalen med vinlandsbyen Chignin. Middag og overnatting på et sjarmerende lite slott. 47 km.

Dag 5
Saint-Pierre – Annecy: Veien mot dagens mål snor seg bl.a. innom OL-byen Albertville (vinterolympiaden i 1992) og middelalderbyen Conflans med bygninger fra 1300-tallet. I lettsyklet terreng nyter du utsikten til fjellene i Beaufortain og Bauges idet du nærmer deg den vakre Annecy-sjøen, kjent som Europas reneste innsjø. Nydelige Annecy, med både alpepreg og inntrykk av storhet med sine «noble» bygninger som Palais de l’Isle, Kjærlighetens bro, katedralen m.m., ligger helt i nordenden av innsjøen og er turens mål og høydepunkt. Middag på egen hånd. Overnatting på et hyggelig hotell. 69 km.

Dag 6
Nyt frokosten på hotellet og bylivet i Annecy om morgenen før den korte bussturen (på egen bekostning, ca. 1t 10 min) tilbake til Genève og hjemreise. Eller ønsker du en forlengelse av oppholdet – enten i Annecy eller i Genève?

Se flere sykkelturer

6 DAGER/ 5 NETTER

AVGANGER
For 2-4 pers.: fredager og søndager.
For 4 pers. og flere (samlet bestilling):
Alle dager på forespørsel
1.4. – 31.10.

PRISER
3 netter på 3-stjerners hotell
1 natt på 2-stjerners hotell
1 natt på slott

Kr 10.200,- pr person i dobbeltrom
Kr 3.100,- i enkeltromstillegg

Rabatt kr 500,- pr person for 4 personer eller flere

Tillegg for el-sykkel: kr 850,-

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 6
Middag dag 2 og dag 4

NIVÅ
Middels. Stort sett flatt, noen kuperte partier. Asfalt. Mye sykkelvei.

 

 


Print side