Medaljens forside

TransProvence er tildelt «Médaille de tourisme».

Det var en gang i forrige århundre at ei lita jente i ei fjellbygd i Valdres satt foran svarthvitt TV’en og noterte gloser – helt oppslukt av det vakre franske språket i skolefjernsynsprogrammet. Lite visste jenta den gangen at det skulle bli fransk og Frankrike som skulle bli språkglede, inspirasjon, motivasjon og levevei. Årene gikk, det ble franskstudier og Frankrike-opphold, jobb på Norges turistkontor i Paris, i Fransk-Norsk Handelskammer og videre på Frankrikes turistkontor i Norge – helt til i 1998, da TransProvence AS ble grunnlagt og vi ble to på laget. Veien gjorde en liten sving, men målet forble det samme. Totalt har det gått 37 år i ganske iherdig innsats og utrettelig tro på Frankrike som reisemål for opplevelseshungrige nordmenn på jakt etter et vidt spekter av reiseopplevelser, hvor både kropp og sanser tas i bruk. Og jammen må noen ha lagt merke til dette, for i mars 2018  ble den «lille» jenta i en høytidelig seremoni på Frankrikes Ambassade i Oslo tildelt «Médaille de tourisme» for lojal, engasjert, entusiastisk og standhaftig innsats for Frankrike som reisemål – eneste i Norge så langt i historien.

 

 

Men ingen snipp, snapp, snute – eventyret fortsetter! Vi to på laget i TransProvence jobber utrettelig videre og blir ved vår lest: vi svikter ikke vårt eneste reisemål og andre fedreland Frankrike. At vi har klart å holde sykkelen rullende i en krevende bransje i 20 år med bare ett land som reisemål, mener vi at vi har Frankrike selv å takke – ganske enkelt fordi landet aldri slutter å overraske. Hele landet er som en palett med utallige farger. Hver landsdel og region har sin egen historie, sine egne mattradisjoner, sin egen stolthet, sitt eget landskap og lynne. Heldigvis har mange av våre gjester oppdaget det samme, og mange av dem har reist både 10 og 15 ganger til Frankrike på våre turer.

Vi forsøker å være grundige, ryddige og rettskafne i vårt arbeid, og vi forsøker å være lydhøre overfor innspill fra våre gjester. Takket være våre solide franske samarbeidspartnere kan vi tilby varierte og gjennomarbeidede turer, og takket være tilbakemeldinger og innsendte bilder fra våre gjester, kan vi oppdatere, tilpasse og finjustere turinnhold og presentasjon.

TUSEN TAKK for at dere lojalt kommer igjen til oss gang etter gang, og det er plass til enda flere i den store TransProvence-familien!