Sykkelturer

NÅR KAN DU REISE
Individuell tur betyr at man reiser på egen hånd, men kjøper en ferdig tilrettelagt tur. Du kan bestemme selv hvilken dag du vil reise (med noen unntak, se programmet), hvorvidt du ønsker å bestille ekstraovernattinger, og hvordan du ønsker å reise til utgangspunktet for turen. Reisekostnader tur/retur utgangspunktet er ikke inkludert i våre priser, men vi er behjelpelig med reiserute. Anbefalt tidsrom for reisene er fra påske til november, avhengig av turområdet.

HVEM KAN REISE
Turene er laget for folk i alminnelig god form som er vant til å sykle. Barn kan være med, anbefalt alder er min. 12 år bortsett fra turen “På barnas premisser” i Provence, som anbefales for alle! (0-99 år). Man må kunne ta seg fram ved hjelp av kart og turbeskrivelse og være selvhjulpen ved mindre problemer underveis som punkterte slanger og avhoppet kjede. De aller fleste turene tilbys også for alenereisende, men mot et solo-tillegg i prisen.

MOTTAGELSE
Etter ankomst vil en representant fra agentbyrået eller hotellets personale ta imot gruppen til avtalt tid og sted. Man får da utdelt sykler med diverse utstyr, kart og turbeskrivelse.

OVERNATTING
Stort sett 3-stjerners hotell eller tilsvarende. I Sør-Frankrike har mange hotell svømmebasseng. Liste med hotellnavn og telefonnummer sammen med andre reisedokumenter blir sendt pr e-post etter at bestilling er foretatt og reisen betalt. Ekstraovernattinger kan bestilles på de fleste hotellene til avtalt pris, helst samtidig med turbestillingen. For etterbestillinger tas et endringsgebyr på kr 300,- pr faktura.

MAT
Alle frokoster og en del middager er inkludert, se nærmere spesifikasjon i turbeskrivelsene. Lunsjer er ikke inkludert. Drikke er ikke inkludert. Ved bestilling av ekstraovernattinger er middag ikke inkludert. NB! Kjøp med lunsjproviant om morgenen. Vi garanterer ikke åpne restauranter underveis. Husk nok vann!

BAGASJETRANSPORT
Bagasjen blir transportert fra hotell til hotell. Du trenger kun å ta med deg det du behøver i løpet av dagen i sykkelvesken. Bagasjen settes i resepsjonen eller anvist sted om morgenen til avtalt tid  (vanligvis kl. 09.00), og den vil bli levert på neste overnattingssted senest kl. 18.00.  Kun 1 kolli pr person, max 20 kg, benytt helst myke kofferter. Ta med utstyr for første sykkeldag i håndbagasjen på flyet.

TURBESKRIVELSE
Kart og rutebok på engelsk vil bli utlevert ved ankomst. Ett sett turbeskrivelse pr. maksimum 4 personer. En GPS-app med link til turbeskrivelsen sendes til kunden fra TransProvence i forkant av turen.

NIVÅ
Terrenget er noe kupert enkelte steder, men stort sett lettsyklet. Man sykler på lite trafikkerte småveier. Det må påregnes noe trafikk inn og ut av byer. De fleste etappene sykles på asfaltdekke, noen steder er det kortere strekninger med sti/grusvei.
Dagsetappene er på mellom ca. 30 og 65 km, og gjøres unna på ca. 5-6 timer pr. dag. Vi har inndelt turene i lett, middels og middels +, avhengig av terreng.

SYKKEL/ASSISTANSE
Inkludert i reisens pris er leie av en god tursykkel med minimum 21 gir. Egne barnesykler. Syklene er utstyrt med bagasjebrett, sykkelveske, nødvendig reparasjonsutstyr, pumpe og lås. Ta med egen hjelm. Dersom det skulle oppstå feil på sykkelen, skal vår lokale samarbeidspartner kontaktes. (Flere opplysninger i reisevilkårene). Sykkelen vil bli reparert eller skiftet ut neste dag. Det gis ikke erstatning dersom annet sykkelverksted blir benyttet til reparasjon. Ved enkelte destinasjoner kreves et depositum som refunderes ved turens slutt. El-sykkel kan leies mot et pristillegg og noen steder et høyere depositum.

EL-SYKLER
Vi kan stort sett skaffe el-sykkel på våre turer. Det er mange som lar seg friste av denne muligheten, og det kan være et godt tilbud hvis man har spesielle hensyn å ta. Men før du bestemmer deg for el-sykkel, så husk at alle våre turer (kanskje bortsett fra Beaujolais- og Baskerland-turene, som går i nokså kupert terreng) er lagt opp for at alle i alminnelig god form skal kunne gjennomføre og ha glede av turen med en vanlig tursykkel/hybrid med 21 – 27 gir. Hvis du allikevel ønsker å bestille el-sykkel, ber vi deg bemerke følgende:

 • El-sykkelen går på batteri. Ved overbelastning av batteriet kan man gå tom for strøm underveis. Det er veldig tungt å trå en el-sykkel manuelt. For å spare strøm må man helst velge «lavgir» unntatt i oppoverbakker.
 • Dersom det skjer noe med el-sykkelen underveis på en etappe, kan vi ikke love å få byttet den før neste dag.
 • Du bør ikke bestille el-sykkel hvis du ikke har kjennskap til bruken av den og er vant til å bruke en slik sykkel.
 • Det koster ekstra å leie el-sykkel, og det kan bli avkrevd et høyere depositum.
 • Leiesykler kan ikke forsikres. Dette innebærer at hvis det skulle oppstå skade på sykkelen underveis, kan kunden bli stilt økonomisk til ansvar. En el-sykkel koster ca. kr 30 000,- i innkjøp.
 • Bestilling av el-sykkel skal gjøres sammen med turbestillingen. Dersom man ønsker å etterbestille en eller flere el-sykler, tilkommer et gebyr på kr 300,- pr ekspedisjon.

FORSIKRING/ KLAGER
Hver og en må sørge for sin egen reiseforsikring kombinert med avbestillingsforsikring. Dette er obligatorisk for alle som vil være med på turene, og vil av og til bli sjekket ved mottakelsen. Det er en fordel å få med seg helsetrygdkortet fra HELFO. Dette gir deg rett til legebehandling på lik linje med landets innbyggere. Syklene kan ikke forsikres og er kundens ansvar i leieperioden. Dersom sykkel eller materiell blir stjålet, mistet eller skadet underveis, må kunden i regelen bære det økonomiske ansvaret overfor våre samarbeidspartnere. Skulle noe slikt skje, eller har kunden klager å fremme vedrørende sykkelturen/oppholdet, må stedlig samarbeidspartner straks kontaktes. Byrået kontakter deretter TransProvence for å komme frem til en riktig og rettferdig bestemmelse.

UTSTYRSLISTE SYKKELTURER

 • Sykkelshorts ev. gelpute til sår bak
 • Gode sko (joggesko og sportssandaler med gummisåle)
 • Regnjakke, regnbukser, sydvest
 • Badedrakt og badehåndkle
 • Solkrem med høy faktor
 • Solbriller
 • Hatt
 • Varme klær
 • Reiseapotek
 • Korketrekker
 • Skjærebrett/kniv
 • Klesklyper
 • Ekstra plastposer eller overtrekk til sko
 • Refleksvest
 • Hjelm
 • Oversiktskart (f.eks 1:250 000)

Husk pass! Selv om det ikke lenger kreves pass for innreise til Frankrike, må du ta det med som legitimasjon. Det må være minst 2 måneder til utløpsdato. Kunden må selv holde seg oppdatert om eventuelle reiserestriksjoner ifm Covid 19.