Vinmarkene i Beaujolais- Frankrikes Toscana

Ikke langt unna Lyon ligger Beaujolais som en uoppdaget perle. Det bølgende landskapet er fullstendig dekket av vinmarker som skifter farge med årstidene, fra intenst grønt om sommeren til oransje og rødt om høsten, ispedd okerfargede landsbyer med kirkespir og festningsmurer som reflekterer solskinnet og lyser i hele fargespekteret fra gult til rødt. Tallrike landsbyer ligger vakkert plassert i åssidene, noen av dem øverst oppe på toppene og med vid utsikt over hele omegnen. Overalt ønskes tilreisende velkommen av gjestfrie vinbønder. Måltidene vi får servert, og som er inkludert i pakken, er av ypperste klasse.

Beaujolais er et klassisk vinområde som byr på mye mer enn den kjente Beaujolais Nouveau fra årets vinhøst. Gamay-druen fra dette distriktet gir også saftige viner med snerp og preg fra jordsmonnet.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst flyplassen i Lyon. En taxi venter dere på flyplassen og kjører til det første overnattingsstedet i Ambérieux d’Azergues. Her blir dere møtt av en av våre franske kolleger, dere får en orientering om turen samt sykler og materiell. Hvis det frister, kan hotellets jacuzzi og badstue benyttes før middag.

Dag 2
Ambérieux d’Azergues – Vaux-en-Beaujolais. Turen går på stille småveier gjennom vinmarkene som kalles le Beaujolais de Pierres Dorées (de gylne steners Beaujolais), der landsbyhusene er bygget i okerfarget sten med et gyllenvarmt skjær. Vi passerer mange landsbyer med eksotisk klingende navn som Bagnols, Oingt, Château de Montmelas og Salles Arbuissonnas på vår vei til Vaux-en-Beaujolais. Middag av gastronomisk art og overnatting på hotel «de charme». 44 km.

Dag 3
Vaux-en-Beaujolais. I dag går turen i en sløyfe i det vakre området tilbake til det samme hotellet. Vi må beregne en del klatring, vi skal streve oss oppover ganske kuperte åssider, men landskapet er uforlignelig vakkert. På veien passerer vi koselige landsbyer og vinslott, og vel oppe blir vi rikelig belønnet med en praktfull utsikt over hele Beaujolais-distriktet. Utsiktspunktene er mange, vi kan nevne Mont Brouilly, Col de la Croix Marchampt og Col de la Croix Rosier (725 moh), alle topper i en større fjellkjede som er berømt og beryktet blant syklistene i området. Etter all klatringen blir det deilig å rulle nedover til det samme hotellet og nok en bedre middag i hotellets restaurant. 34 km

Dag 4
Vaux-en-Beaujolais – Romanèche Thorins. Etter en deilig frokost skal vi i dag gjennom hjertet av Beaujolais med lokale viner fra vinlandsbyene Morgon, Chiroubles og Fleurie. Dagens mål er Romanèche Thorins, som ligger like i nærheten av vinparken le Hameau du Vin med sitt morsomme museum, der dere får demonstrert hva vin og vinproduksjon betyr for Frankrike og regionene. Besøket i museet avrundes med kommentert vinsmaking av 2 viner (Museumsbesøk og vinsmaking er inkludert i turprisen). Middag og overnatting på landsbyens koselige trestjerners hotell. 30 km.

Dag 5
Romanèche Thorins. Turen går også i dag i sløyfe, eller man kan ta en hviledag dersom man foretrekker det. Vi foreslår en rundtur på «balkongene» i noen av de beste vinmarkene i Beaujolais. Landskapet er roligere og mindre kupert, og her er flere slott og severdigheter. Også denne dagen blir det litt klatring opp til vinlandsbyen Chiroubles, med panoramautsikt over markene. Middag og overnatting på samme hotell. 41 km

Dag 6
Romanèche Thorins – Mâcon. Denne siste sykkeldagen fører oss gjennom dalførene i Beaujolais, Saint Amour Bellevue og Solutré Puilly til Mâcon. I dag passeres de mest kjente landsbyene med de store Beaujolais-vinene: Moulin à Vent, Chénas, Juliénas, Saint Amour. På veien inn mot Mâcon kan de sprekeste få med seg den karakteristiske fjelltoppen la Roche de Solutré, som med sin fantastiske utsikt er et populært utfartsmål for franskmenn, og berømt etter at president Francois Mitterand gjorde det til gjenstand for sine faste årlige utflukter på 80-tallet. Middag på egen hånd i Mâcon og overnatting. 31 km.

Dag 7
Frokost og avreise, eller benytt formiddagen til sightseeing i bourgignon-byen Mâcon. Det går ofte tog tilbake til Lyon. Vi anbefaler en ekstra natt i Mâcon eller i Lyon etter turen!

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag unntatt søndag, mandag og tirsdag.

PRISER 2024
6 netter på 3-stjerners hoteller

2 personer:
Kr 21.990,- pr person i dobbeltrom

4 personer:
Kr 20.300,- pr person i dobbeltrom

Kr 8.130,- i enkeltromstillegg

Tillegg for el-sykkel: kr 2.020,-

Turen finnes også i langhelgvariant med 4 netter,
se langhelgprogrammene

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7
Middag dag 1 t.o.m. dag 5
(to middager i restaurant med en Michelinstjerne)

NIVÅ
Middels +, kupert bakkelandskap. Vi anbefaler el-sykkel.


Print side