Chablis- Endelig!

Det sies at vi nordmenn konsumerer mest chablis målt i antall liter per capita på hele kloden, og den lille byen med de omkringliggende vinområdene har Norge som et av sine fremste eksportmarkeder. Hva er det med chablis, er det sommerassosiasjoner? Sol og svidde svaberg? Sjømat og vennelag? Vakre sommerkvelder på terrassen med høye glass fylt med denne deilige friskheten?

Da havet trakk seg tilbake i juratiden (for 200-150 millioner år siden) etterlot det seg et jordsmonn som er helt spesielt kalkholdig («Kimmeridge-kalk»). Jordsmonnet gir denne hvitvinen en mer syrepreget og flintsteinaktig aroma enn chardonnay-viner fra sørligere druestrøk. Det var munkene fra Saint-Martin de Tour som i middelalderen slo seg ned i Chablis-området og plantet de første vinstokkene – etter at de skal ha flyktet i frykt for å bli tatt av vikingene (!)

Sykkelturen vår starter i Auxerre, ca. 1 ½ times togreise sørøstover fra Paris. Den første dagsetappen fører deg rett inn i Chablis-området, som ligger som en egen vinenklave nordligst i vinregionen Bourgogne. Landskapet er åpent, bølgende, frodig og vakkert – ispedd små, koselige landsbyer. Her er det lite store vinslott å se, men vingårdene ligger tett i tett. De to sykkeletappene er ganske korte (ca. 37 km), slik at du skal ha god tid til stopp underveis, og begge dager er det lagt inn en «obligatorisk» vinsmaking.  Unn deg noen «hvite dager» på sykkel i Chablis-distriktet!

Program

DAG 1
Ankomst Auxerre med tog fra Paris, innsjekking på sentralt beliggende hotell. Nyt stemningen i gamlebyen med bindingsverkshus og vakre fasader, se de flotte kirkene, Saint-Germain-klosteret og le Tour de l’Horloge. Vår franske kollega deler ut materiell og sykler i velkomstmøtet om kvelden. Middag for egen regning i en av byens mange restauranter.

DAG 2
Auxerre – Chablis: Etter frokost legger du ut på dagens etappe som først går til Pontigny, her – ved porten inn til de viktige Chablis-vinmarkene – ligger den største og en av de aller vakreste cistercienserkirkene i Frankrike. Gjennom vinmarkene, i bølgende og grønt landskap med vidt utsyn, nærmer du deg «hjertet», den lille byen Chablis (ca. 2.900 innbyggere), og om ettermiddagen ønskes du velkommen til vinsmaking på en vingård. Innsjekking på 4-stjerners hotell med lekker 3-retters middag inkludert. 37 km.

DAG 3
Chablis – Irancy – Auxerre: Hele dagen nyter du fra sykkelsetet på landsens småveier gjennom vinmarkene i Chablis og Irancy og via pittoreske landsbyer. Ettermiddagens lettsyklede etappe går gjennom Yonne-dalen og langs Nivernais-kanalen helt inn i Auxerre. Vinsmaking er lagt i programmet på vei tilbake til hotellet. Overnatting på samme hotell som ved turens start. Middag på fritt valgt restaurant for egen regning. 37 km.

DAG 4
Frokost på hotellet før avreise med tog. Eller frister en forlengelse av oppholdet i Bourgogne? Vil du sykle mer?

Les mer om turen, be om et tilbud, eller bestill turen direkte på Bering Travels nettside. Klikk her.
Alle TransProvence-kunder får 350kr i rabatt per person på turer bestilt hos Bering Travel i hele 2024. Du trenger bare å skrive «TransProvence» i kommentarfeltet på bestillingsskjemaet når du bestiller reisen. Denne rabatten gjelder for alle Bering Travels turer – ikke bare turer her hos TransProvence.

Se flere sykkelturer

4 DAGER/ 3 NETTER

AVGANGER
Hver dag 1.4. – 15.10.

Overnattinger
2 netter på 3-stjerners hotell
1 natt på 4-stjerners hotell

PRISER 2024
2 netter på 3-stjerners hotell
1 natt på 4-stjerners hotell

Kr 8.990,- pr person i dobbeltrom
Kr 3.190,- i enkeltromstillegg
Kr 1.110,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost dag 2 t.o.m. dag 4
Middag dag 2.

NIVÅ
Lett til middels. Småkupert/ bølgende.


Print side