Loiredalen- fra slott til slott

Langs Loire-elven sørvest for Paris avløser grønne daler og blide åser hverandre, og landbruksområder må stedvis vike plassen for vinmarker og myke skoger.

Vi kan bare konstatere at Loiredalen bærer tilnavnet ”Frankrikes hage” med stor rett. Langs ruten vår gleder vi oss over velstelte hager, vakre parkanlegg med frodige og varierte vekster med eksotisk preg og slottshager med nydelige rosarier og velsmakende forbuden frukt! Fra 1200- til 1500-tallet ble det reist mange praktfulle slott i Loiredalen. De tjente først som festningsverk, senere som jaktslott og luksuspalasser for de franske kongene, som hadde en forkjærlighet for Loiredalen. Nettopp slottene har gjort Loiredalen verdensberømt, og på ruten får du stifte bekjentskap med noen av de mest prangende av dem: bl.a. Chambord, Chenonceau og Cheverny. Byer som Blois og Amboise bærer preg av rikdom og velstand med sine majestetiske fasader og silhuetter. Distriktet har rik vinproduksjon, og hvitvin fra det midtre området, hvor denne turen fører deg, er tørre, friske viner med flintaktig mineralpreg av druetypen Chenin Blanc.

PROGRAM

Dag 1
Ankomst Blois etter knappe to timers behagelig togreise fra Paris. Nyt ettermiddagen i byens pulserende sentrum med flotte parkanlegg, de typiske brolagte gatene og de mange trappene. Slottet i Blois viser utviklingen i fransk arkitektur fra Middelalderen til det 17. århundre. Overnatting på hyggelig hotell nær stasjonen. Middag på egen hånd.

Dag 2
Ut av byen sykler du trygt på sykkelvei gjennom «Pays des châteaux» med små landsbyer og videre forbi Château de Chaumont-sur-Loire, som kneiser stolt på høydedraget langs Loireelven. «Loire à vélo»-sykkelveien fører deg videre til hyggelige Amboise med et malerisk gammelt sentrum og kongenes slott. Pass på å få med deg et besøk på det interessante Da Vinci-museet i tusenkunstnerens siste hjem i Clos Lucé-slottet. Middag og overnatting på hotell i sentrum. 42 km.

Dag 3
Etter å ha syklet gjennom Amboise-skogen, via landbruksområder og vinmarker kommer du til Cher-dalen og det verdensberømte Chenonceau-slottet, som på elegant vis er bygget over Cher-elven. Diane av Poitiers fikk slottet som gave av sin elsker, kong Henrik 2, men ved kongens død overtok dronningen, Katarina av Medici, slottet og lot bygge et galleri i to etasjer over broen. Nyt de vakre parkanleggene. Retur til Amboise om ettermiddagen. Middag på restaurant og overnatting på samme hotell. 40 km (+ valgfritt 8 km ekstra)

Dag 4
Via de stedstypiske landsbyene sykler du i lettsyklet terreng gjennom landsbygda og kommer til Fougères-sur-Bièvre-slottet, en perfekt illustrasjon på 1400-tallets byggeskikk. Langs veien ser du mange små slott som ligger som eventyrdrømmer i det grønne. Middag på hotellets velrenommerte restaurant og overnatting i Chitenay. 43 km.

Dag 5
Dagens rundtur fører deg gjennom Russy-skogen til Château de Beauregard med det kjente portrettgalleriet. Vil du sykle mer, kan du få med deg mystiske og rike Sologne med vakkert landskap, myke skoger, små innsjøer og private små slott i vinmarker og skoglunder. Middag og overnatting på samme hotell. 25 km eller 46 km

Dag 6
Den store slottsetappen ligger foran deg, og vi anbefaler tidlig start fra Chitenay! På ruten kommer du til Cheverny-slottet med sin majestetiske fasade og ikke minst Château de Chambord, et mesterverk i fransk renessansearkitektur med alle sine kupler, tårn og spir og hele 440 saler. Overnatting på samme hotell som ved turens start.  Velg en av Blois’ mange gode restrauranter for middag på egen hånd. 50 km.

Dag 7
Frokost på hotellet. Avreise.

 

Se flere sykkelturer

7 DAGER/ 6 NETTER

AVGANGER
Hver dag 25.3. – 31.10.

PRISER
6 netter på 3-stjerners hotell
Kr 11.550,- /person i dobbeltrom
Kr 3.400,- i enkeltromstillegg

Kr 1.000,- i tillegg for el-sykkel

MÅLTIDER
Frokost f.o.m. dag 2 t.o.m. dag 7
Middag dag 2, 3, 4 og 5

NIVÅ
Relativt lettsyklet. Godt sykkelveinett


Print side